Det er ikke mye som slår en avslappende og deilig helgefrokost, helt fri for hverdagens stramme tidsrammer. Ved å gjøre frokosten til en morsom og sosial aktivitet for hele familien kan du få barna til å sitte lenge ved bordet, samtidig som dere lager en enkel og smakfull frokost sammen.

Alt er lov!

Til et brødskålverksted trenger du rundstykker som dere huler ut og bruker som en skål som fylles med det dere liker best. Det kan være både egg, kjøttpålegg, ost og grønnsaker, men også frukt og bær. Regelen er at det er lov å bruke alt som er satt frem på bordet, dermed kan det være lurt at de voksne begrenser utvalget litt.

En sikker vinner er egg og spekeskinke, med tomat eller litt spinat. Kombinasjonen av tomat, ost og litt fersk basilikum gir også en klassisk og deilig smak. Banan og honning er heller ikke dumt. Her er det rett og slett bare fantasien som setter grenser.

Slik lager du morsomme skåler av rundstykker:

Kjøp rundstykker og skjær av et passende lokk på toppen. Fjern innmaten så du står igjen med et tomt «brødskall». Smør innsiden av rundstykket med Soft Flora, og stek i cirka 10 minutter på 175 grader. Avkjøl på rist, før dere fyller brødskålen med det dere liker best.

Et enkelt forslag er å fylle med egg, spekeskinke og spinat, og drysse litt krydder på toppen. Deretter steker du brødskålene noen ekstra minutter i ovnen til egget er ferdig.

Tips!

Lurer du på hva du skal gjøre med brødrestene? Her er to forslag:

  1. Legg brødet på avispapir og tørk det. Når det er tørt kjører du det i en foodprosessor og lager brødrasp til panering eller kjøttkakedeig.
  2. Lag terninger eller kuler av brødrestene og friter dem i olje eller stek dem gylne i en stekepanne. Da får du knasende sprø brødkrutonger du kan ha til salaten eller i suppa.