Eltefrie blåbærstykker
Har du lyst på noe ekstra godt i nistepakka? Prøv disse grove, eltefrie rundstykkene med saftige blåbær. Bærene gir en frisk og syrlig sødme som passer godt til smaken av rug og havre. Her har vi brukt frosne blåbær fordi det er enklere å få tak i hele året, men du kan også lage de med ferske blåbær om du har det tilgjengelig. Blåbærstykkene passer like godt til kveldsmaten som i matpakka, gjerne med litt Soft Flora og en skive brunost. En porsjon gir 8 til 10 rundstykker
Ingredienser
Slik gjør du
1. Bland sammen mel, havregryn, gjær og salt i en stor bakebolle.
2. Rør sammen vann og honning. Hell over det tørre og rør sammen med en slikkepott til du har en jevn deig.
3. Dekk bollen med plast og la den stå til heving på kjøkkenbenken i 10 timer, eller 18 til 24 timer i kjøleskapet.
4. Velt deigen ut på godt melet underlag. Brett deigen flere ganger over seg selv. Tilsett nok mel til at deigen blir fast nok til å kjevles.
5. Kjevle deigen til et stort rektangel på cirka 50×40 centimeter.
6. Ha frosne blåbær i en bolle og dryss over litt hvetemel. Et tynt lag mel gjør at bærene væsker litt mindre når de stekes.
7. Riss opp to linjer slik at rektangelet har tre like store deler. Fordel halvparten av blåbærene på den midterste delen.Brett deretter den venstre delen av deigen over bærene.
8. Fordel resten av blåbærene oppå deigen og brett så over den høyre delen slik at bærene er dekket og du har tre lag med deig.
9. Pensle deigpølsen med vann og dryss over store havregryn.
10. Bruk en skarp kniv til å dele deigpølsen opp i 8 til 10 emner.
11. Legg emnene på et bakepapirkledd stekebrett, dekk med kjøkkenhåndkle eller plastfolie og sett til etterheving i 45 minutter.
12. Forvarm ovnen til 220 grader.
13. Stek blåbærstykkene midt i ovnen, i cirka 20 minutter. Avkjøl på rist.
Kommentarer