Har du lyst på noe ekstra godt i nistepakka? Prøv disse grove, eltefrie rundstykkene med saftige blåbær. Bærene gir en frisk og syrlig sødme som passer godt til smaken av rug og havre. Her har vi brukt frosne blåbær fordi det er enklere å få tak i hele året, men du kan også lage de med ferske blåbær om du har det tilgjengelig. Blåbærstykkene passer like godt til kveldsmaten som i matpakka, gjerne med litt Soft Flora og en skive brunost. En porsjon gir 8 til 10 rundstykker

Ingredienser

1 porsjon

350 gram fullkornshvetemel
150 gram hvetemel
100 gram fint, sammalt rug
50 gram havregryn
0.5 ts tørrgjær
1 ts salt
4.5 dl vann
2 ss honning
80 gram frosne blåbær
0.5 ss hvetemel til blåbærene
2 ss havregryn til topping

Kommentarer