Eltefritt glutenfritt brød
Dette luftige og smakfulle brødet kan du lage både uten elting, brødform og gryte – enklere blir det ikke! Deigen røres raskt sammen og heves over natten. Et enkelt triks under stekingen gir brødet knasende sprø skorpe.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og rør godt rundt.Deigen skal være klissete, men ikke flytende.Virker deigen for flytende, tilsett mer melblanding.
2. Dekk til bollen med plast og la deigen heve over natten på kjøkkenbenken
3. Form deigen til en rund ball på et bakepapir. Du kan også bruke en brødform, om du ønsker en mindre rustikk variant.
4. La deigen etterheve i 1 time under plast.
5. Varm opp ovnen til 250 grader.
6. Ha 2 dl vann i en ildfast form og plasser denne nederst i ovnen. Dette gir brødet ekstra sprø skorpe.
7. Sett brødformen eller brødet inn i ovnen.
8. Skru ned varmen til 225 grader.
9. Stek brødet i 45 minutter. La det hvile i minst 15 minutter før du skjærer i det. Nyt eltefritt glutenfritt brød med Soft Flora og ditt favorittpålegg.
Tips!
Vil du ha rykende ferskt brød samme dag? Bruk en halv pose tørrgjær og la deigen heve i 2 timer.
Hadde vært fint om dere kunne legge oppskriftene i et pdf-format for enkel nedlasting
Hei Bente! Takk for innspillet, det skal vi ta opp til vurdering når vi utvikler oppskriftsidene våre 😊
I mellomtiden kan du bokmerke favorittoppskriftene slik at du alltid har de lett tilgjengelig i nettleseren din. Det kan være en grei mellomløsning så lenge PDF ikke er tilgjengelig. God bakelyst, vennlig hilsen Anne Cathrine 😊