Bamses eltefrie honningbrød
Dette honningbrødet er Bamses klare favoritt. Honningen gir en herlig sødme til brødet, noe som gjør at det gjerne faller i smak også hos de minste. Med denne eltefrie oppskriften kan du gjøre deigen klar kvelden i forveien og nyte rykende ferskt brød til frokost eller i matpakka. Oppskriften gir ett brød og vi har brukt en brødform på 2 liter.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Bland sammen siktet hvetemel, sammalt hvetemel, salt og tørrgjær i en bolle.
2. Tilsett honning og vann, og rør sammen ingrediensene til du har en løs deig.
3. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og brødet vil ikke heve.
4. Ha brøddeigen over i en godt smurt brødform og la den hvile i 30 minutter på kjøkkenbenken uten å dekke til deigen.
5. Varm opp stekeovnen til 260 grader.
6. Sett brødformen inn i ovnen på midterste rille og senk temperaturen til 200 grader.
7. Stek brødet i 55 minutter.
8. Ta brødet ut av formen umiddelbart etter at det er ferdigstekt og la det avkjøle på en rist. Dette er viktig for å få ut dampen og få sprø skorpe.
Det bør sjekkes opp hvor mye gjær som egentlig skal benyttes. 0,25 gram høres veldig lite ut.
Hei Eirik! Målene stemmer i denne oppskriften. Det er vanlig med lite gjær i eltefri bakst. Lykke til! 🙂