Eplebrød med valnøtt og kanel
På høsten bugner trær og butikker av norske epler. Hva med å bruke eplene i bakst? Dette enkle, eltefrie eplebrødet med kanel og valnøtter smaker saftig og godt. Kan spises som det er, eller med Soft Flora og for eksempel ost eller syltetøy. I oppskriften har vi brukt en brødform på 2 liter.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 180 grader, og pensle en avlang brødform på ca 1,5 liter med litt smeltet Soft Flora.
2. Bland mel, havregryn, hakkede valnøtter, kanel og bakepulver i en stor bolle og sett den til side.
3. Pisk eggene godt sammen i en annen bolle og rør inn sukker, smeltet Soft Flora, yoghurt og eplemos til en jevn blanding.
4. Rør inn de tørre ingrediensene til en jevn røre.
5. Stekes midt i ovnen i 50 minutter, eller til deigen ikke henger igjen når du stikker en kakenål eller tannpirker i tre i midten.
Brødet ble godt& saftig.Tenker litt smør& eplemos til, vil smake godt+ 1 kaffekopp..
Så hyggelig at du er fornøyd med oppskriften og eplebrødet, Gunn! Det setter vi stor pris på å høre. Lykke til med bakingen 🙂
En virkelig ener. Vil anbefale den på det sterkeste. Måtte redusere sukkeret men ellers greit..Dette ble mine nye julebrød…👍
Takk for kjempehyggelig tilbakemelding, Anne-Lise 😊 God jul 🎄
Dette var veldig godt, reduserte sukkermengda, men søtt nok likevel. Kan anbefalast👍
Tusen takk for den hyggelige tilbakemeldingen 😊
Kan eg bruke flytende margarin på flaske?
Ja, det burde gå fint! God bakelyst 😊
I hvilken rolle, nederst eller i midten?
Vår anbefaling er å steke brødet på rist midt i ovnen. Lykke til med bakingen 😊
Kan det brukes annet mel enn hvetemel?
Vi har ikke laget dette brødet med noe annet mel, men prøv deg gjerne frem. Det burde ikke være noe i veien for at det vil fungere med speltmel, grovere meltyper og glutenfrie alternativer.
Hvor varm bør ovnen være?
Det står 180 grader forvarmet. Hadde satset på at det er riktig temp
Hei Berit! Ovnen skal være på 180 grader. 😊