Hjemmelaget knekkebrød av frø
Enkel
45 min
Hjemmelaget knekkebrød er enklere enn man skulle tro, og ikke minst utrolig godt! Med smakfulle frø og kjerner blir knekkebrødene sunne, sprø og supergode på smak. Du kan fint variere frøblandingen med utgangspunkt i hva du har i skapet.
Ingredienser
1 porsjon
1.5 dl linfrø
1.5 dl solsikkefrø
1.5 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
0.5 ts salt
1 ss fiberhusk – toppet
2.5 dl lunkent vann
Slik gjør du
1. Bland alt det tørre før du har i lunkent vann, ellers lager fiberhusken klumper.
2. La svelle i 10 minutter før du smører røren jevnt utover en bakeplate. Tykkelsen bestemmer du selv, men jo tynnere de er, jo sprøere blir de.
3. Stekes midt i ovnen på 150 grader i cirka 20 minutter.
4. Ta knekkebrødene ut, og bruk en pizzaskjærer til å dele opp passende store knekkebrød.
5. Sett brettet tilbake i ovnen i cirka 15 minutter til, eller til de er stive. Pass på underveis, de blir fort brent.
Etter 20 minutter i ovnen senket jeg varmen til 100 grader og og lot de sto i ovnen 1 time . Knekkebrødene ble kjempe sprø og gode.
Så flott å høre at knekkebrødene falt i smak, Annie. Takk for tipset, og god bakelyst til deg 😊