Hjemmelaget knekkebrød med kanel
Alt blir bedre med kanel – også knekkebrød. Bare prøv disse nydelige knekkebrødene med kanel, mandler og honning. I denne oppskriften har vi også erstattet vanlig vann med vann med kullsyre, det er nemlig trikset som gjør knekkebrødene ekstra sprø.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Bland rug, havregryn, solsikkefrø, mandler og sesamfrø godt sammen i en bolle.
2. Tilsett deretter vann med kullsyre (uten smak).
3. Rør det hele sammen, slik at alt er godt blandet, og la røren svelle i 10 minutter.
4. Fordel røren på to bakepapirkledde stekebrett. Bruk en slikkepott eller lignende og stryk røren jevnt utover for å unngå at knekkebrødene blir ujevnt stekt.
5. Stek knekkebrødene på 160 grader midt i ovnen. La dem først steke i 10 minutter, før du tar brettet ut av ovnen og skjærer opp ruter i ønsket størrelse med en pizzaskjærer.
6. La steke i 40 minutter til.
7. Ta brettet ut av ovnen pensle på honning og dryss over kanel. Før du lar knekkebrødene steke i 10 minutter til. Følg godt med mot slutten så de ikke blir brent.
Tips!
om du vil ha helt vanlige knekkebrød er det bare å sløyfe honning og kanel fra oppskriften.
Kommentarer