Irsk sodabrød
Irsk sodabrød, eller natronbrød som det også kalles, er beviset på at du ikke trenger gjær og hevetid for å få et luftig og saftig brød. Hemmeligheten bak irenes enkle favorittbrød er natron i kombinasjon med et syrlig melkeprodukt. Denne alliansen gjør at du får rykende ferskt brød klart på 40 minutter. Perfekt når du ikke har tid til å vente på gjærbaksten.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 200 grader.
2. Bland sammen mel, bakepulver, natron og salt i en stor bolle.
3. Lag en grop i midten og fyll den med kefir. Bruk en slikkepott eller gaffel og bland melet inn i kefiren til det begynner å ligne på en deig.
4. Dryss litt mel over kjøkkenbenken og velt deigen oppå. Elt med hendene til du har en jevn og fin deig, ca. 2-3 minutter.
5. Form deigen til en rund ball og ha den over på en stekeplate med bakepapir. Bruk en kniv og lag et kryss i midten på deigen.
6. Stek brødet midt i ovnen, i ca. 30 minutter. La brødet avkjøles i 10 minutter før du nyter det sammen med favorittpålegget ditt.
Tips!
Vil du ha smak på sodabrødet kan det fylles med rosiner, tørkede aprikoser, litt revet appelsin- eller sitronskall eller urter som rosmarin eller timian. Prøv deg frem og finn din favoritt.
Hei 😊
Fungerer denne oppskriften med speltmel og evt litt havremel?
Hei Torunn! Ja, det tror jeg vil fungere fint! Men husk at med grovere melvarianter vil resultatet kunne variere. Lykke til! 🙂