Steinalderbrød uten egg
Dette steinalderbrødet inneholder hverken egg, mel eller gjær og røres enkelt sammen før steking. Yoghurten gir en frisk smak til brødet, som egner seg spesielt godt til ost, men også til frokost, matpakken eller en god salat. Én porsjon gir ett brød.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Bland sammen chiafrø og vann i en stor bolle. Dekk til og la frøene svelle i kjøleskapet i 15 minutter.
2. Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en brødform med bakepapir.
3. Grovhakk mandler og valnøtter. Det er ikke nødvendig, men gjør at det blir litt enklere å skjære skiver når brødet er ferdig stekt.
4. Bland nøtter, frø, fiberhusk og salt sammen med chiafrøene.
5. Tilsett yoghurt og olje og rør til alt er godt blandet.
6. Hell blandingen over i brødformen og fordel i et jevnt lag.
7. Stek brødet på nederste rille i 50 minutter. Ta brødet ut av formen og stek videre i 20 minutter.
8. Avkjøl helt før du skjærer i skiver. Brødet vil bli fastere og fastere det første døgnet og kan oppbevares i kjøleskapet i opp til en uke.
9. Nytes med Soft Flora og ditt favorittpålegg.
Kan brødet fryses?
Hei Linn! Ja, det kan fryses, enten hele brødet eller skåret i skiver. Lykke til! 🙂
Supergodt brød. Medisin for magen.
Så hyggelig å høre at brødet faller i smak, Alan! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med brødbaksten 🙂
Godt brød for meg som sliter med mel
Hei Anne Marie! Så hyggelig å høre at oppskriften og brødet faller i smak. Lykke til med baksten! 🙂
Hvor mye olje ?
Oi, her ser det ut som det har falt ut noe av oppskriften: Det skal være 1 ss nøytral olje (Vita hjertego’ Optimal eller rapsolje for eksempel).
Beklager feilen, det skal vi fikse opp i så fort som mulig. Takk for at du tok deg tid til å legge igjen kommentar 😊
Bare lurer – mulig å ha litt bakepulver i for å heve?
Hei Torunn! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å tilsette bakepulver hvis du ønsker det. Men brødet trenger ikke hevemidler for å bli vellykket. Lykke til! 😊