Dette er de ultimate matpakkene til påskens skiturer
Her er oppskriftene du trenger for å få med selv de slappeste sofagrisene på tur.
For mange er de lange skiturene i frisk luft selve høydepunktet med påsken. Synet av nysnø som henger tungt på grantrærne og følelsen av kulda som biter i kinnene, er grunn nok til å komme seg ut i løypa.
Men uten en skikkelig god matpakke kan det fort føles uoverkommelig å forlate sofaens varme til fordel for slitte bindinger og klister. Og en iskald appelsin som må skrelles med frosne fingre frister i hvert fall ikke nok til å bli med. Heldigvis er det enkelt å lage en mettende og god matpakke som kommer til å friste med seg selv de største skeptikerne ut i løypa.
Oppskriftene under kan både serveres alene eller pakkes sammen til en skikkelig stor matpakke. Felles for dem alle er at de er enkle å lage, enkle å frakte med seg og enkle å spise med en vott under den ene armen og stavene under den andre.
La deg inspirere av oppskriftene under, og få med deg skiskeptikerne ut i løypa:
Wraps med grønnsaker og skinke
Du trenger (2 porsjoner):
- 2 fullkornstortillaer
- 1 gulrot, i staver
- ¼ agurk, i staver
- ½ rød paprika, i skiver
- 2 håndfuller babyspinat
- 4 skiver kokt skinke
- 2 ss fetaost, oppsmuldret
- 2 ts Soft Flora
Slik gjør du:
- Smør Soft Flora utover tortillaene, og legg to skiver kokt skinke på hver tortilla.
- Fordel grønnsakene mellom de to tortillaene og smuldre fetaost over.
- Brett endene over og rull tortillaene sammen. Pakk dem inn i matpapir og del dem i to. Dette gjør wrapsene enklere å spise.
Supersaftig bananbrød
Du trenger:
- 3 overmodne bananer
- 3 egg
- 70 g havremel
- 80 g sammalt, grovt mel
- 3 spiseskjeer brunt sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljepulver
- 1 dl melk
- 1 neve hakkede nøtter (f.eks. hasselnøtter)
- Soft Flora til servering
Slik gjør du:
- Mos bananene i blender eller med stavmikser. Bland alle ingrediensene sammen og rør godt til en jevn røre.
- Hell i en brødform med bakepapir (vi har brukt en på ca. 30 cm), tilsett hakkede nøtter og vend litt rundt så det fordeler seg.
- Stekes på 175 grader i 40-50 minutter til brødet er gjennomstekt. Avkjøles på rist.
- Del i skiver og smør Soft Flora på skivene. Legg i en matboks med matpapir mellom hver skive.
Tips: Bytt ut en av bananene med en avokado, så får du lurt litt mer av det sunne fettet inn i brødet!
Grove muffins
Grove muffins med squash og pinjekjerner er godt og mettende i matpakken. Lag dem kvelden i forveien, så er alt klart til skituren.
Du trenger:
- 300 g squash, revet
- 50 g Soft Flora Steke og bake
- 2 egg
- 25 g sukker
- 35 g revet parmesan
- 175 g sammalt hvetemel
- 1 t. bakepulver
- 1/2 ts salt
- 35 g ristede pinjekjerner
Slik gjør du:
- Tørk den revede squashen i et rent kjøkkenhåndkle. Smelt Soft Flora og pisk sammen med egg, sukker, salt og parmesan.
- Sikt inn mel og bakepulver. Rør inn pinjekjerner og squash, og hell blandingen i muffinsformer.
- Stekes på 225 grader i 15 min.
Tips: Bytt ut litt av melet med en neve havregryn for en enda grovere og mer mettende variant. Muffinsene kan fylles med nesten alt, så er du ikke så glad i squash, er for eksempel brokkoli og skinke kjempegodt.
Knasende sprø toast
Du trenger (2 porsjoner):
- 4 skiver grovt brød
- 4 skiver gulost
- 4 skiver krydderskinke
- Noen skiver tomat, kjernen fjernet
- 2 ts pesto
- 2 ts Soft Flora
- Frisk basilikum
Slik gjør du:
- Smør Soft Flora på utsiden av skivene. Dette er med på å gjøre toasten saftig og sprø. Snu skivene og smør deretter på pesto.
- Dekk to av skivene med ost, skinke og tomat, legg noen kvaster frisk basilikum på toppen og legg på resten av brødskivene. Stek i toastjern eller vaffeljern til de er ordentlig sprø på utsiden – og rykende varme på innsiden så osten smelter.
- La avkjøles litt, og pakk med i en matboks.
Dette trenger du:
- Soft Flora Lett
- 6 skiver kalkunpålegg
- ½ avokado
- 1 håndfull babyspinat
- 3 grove brødskiver
Slik gjør du:
- Smør Soft Flora Lett på skivene, og dekk to av dem med babyspinat.
- Del avokadoen i tynne skiver, og fordel dem utover de samme to skivene. Topp til slutt med kalkunpålegg.
- Legg brødskivene oppå hverandre, og del sandwichen i to. Pakk inn i matpapir, og nyt i skiløypa.