Tre pålegg du ikke visste du kunne lage av Soft Flora
Gjør frokosten ekstra spesiell i helgen, og overrask familien med hjemmelaget peanøttsmør, urtesmør og et deilig pålegg av avokado.
Helgefrokosten er hellig for mange. Da kan hele familien samles til et ekstra godt og langt måltid. Bordet dekkes med deilig pålegg, og duften av nystekte rundstykker brer seg over rommet. Og midt blant oster, syltetøy og smilende egg står selvfølgelig smøremyk Soft Flora.
Fordi Soft Flora er laget av rapsolje, får den en mild og god smak som gjør den super å ha på brødskiven. Soft Flora har i tillegg et høyt innhold av sunt umettet fett, som er bra for både deg og dine.
Selv om Soft Flora passer perfekt under pålegget, kan den brukes til mye mer. Med enkle grep kan du forvandle Soft Flora til et spennende urtesmør, fløyelsmykt peanøttsmør eller fyldig avokadokrem.
Mens urtesmøret smaker like nydelig til frokost som til stekt fisk eller kjøtt, kommer peanøttsmøret til å bli en kjempehit blant alle som venter ivrig på lørdagsgodteriet. Avokadopålegget, derimot, er helt prima for deg som ønsker en skikkelig sunn boost på starten av dagen. Topp gjerne avokadopålegget med et stekt egg, så holder du deg mett ekstra lenge.
Felles for alle påleggene er at de kun tar et par minutter å lage, så vi kan garantere at de er klare innen rundstykkene er ferdigstekt.
Se hvordan du lager påleggene i oppskriftene under:
Oppskrift på hjemmelaget peanøttsmør
På søte fullkornkjeks, på brødskiva, til frokost eller kvelds. Peanøttsmør med Soft Flora kommer til å bli en ny påleggsfavoritt.n
Dette trenger du:
- 240 g peanøtter, ristede og usaltede
- 1 ts Soft Flora
- 1 knivsodd salt
Fremgangsmåte:
- Hell peanøttene i en blender og kjør på puls-funksjon til de er finmalte og begynner å samle seg.
- Tilsett Soft Flora og salt, og fortsett å blende i om lag 2 minutter til blandingen får konsistensen til peanøttsmør.
- Hvis du ønsker grovt peanøttsmør kan du tilsette en liten håndfull grovhakkede peanøtter helt til slutt.
Slik lager du urtesmør
Dette urtesmøret kan både brukes under salamien på brødskiven, som en ekstra piff i ostesmørbrødet eller på pinnebrødet i marka.n
Dette trenger du:
- 200 g Soft Flora
- 1 hvitløksfedd
- 1 håndfull frisk basilikum
- ½ håndfull frisk oregano
- Salt
- Pepper
Fremgangsmåte:
- Finhakk de friske urtene.
- Kutt Soft Flora i terninger og bland det med urtene, salt, pepper og et presset fedd hvitløk. Bland alt godt.
- Flytt kryddersmøret over i en liten skål, dekk med plastfolie, og sett kaldt.
Oppskrift på fyldig og sunn avokadokrem
Full av sunt fett og viktige næringsstoffer – kremet pålegg av avokado med Soft Flora gir deg energien du trenger for å yte litt ekstra i skiløypa.n
Dette trenger du:
- 1 avokado
- ½ fedd hvitløk
- 1 ss Soft Flora
- ¼ sitron, kun saften
- Salt
- Pepper
Fremgangsmåte:
- Fjern steinen og skallet fra avokadoen og legg fruktkjøttet i blenderen. Press hvitløksfeddet over. Kjør alt til en jevn blanding.
- Tilsett Soft Flora, sitronsaft, salt og pepper. Bland sammen til du har en kremet og jevn konsistens.
- Smakes til med ekstra salt, pepper og sitron. Oppbevares kjølig.