Perfekte cookies er sprø i kantene og seige og myke i midten. Ved å bruke mer brunt enn hvitt sukker og smeltet Melange får cookisene den perfekte konsistensen. Om du ikke får tak i chocolate chips kan du bruke den sjokoladen du liker best og hakke den i biter før du blander den i deigen. Smarties, non stop eller daimkuler fungerer også fint om du ønsker variasjon. En porsjon gir 10 store cookies.

Ingredienser

1 porsjon

100 gram Melange
100 gram sukker
150 gram brunt sukker
0.5 ts salt
1 stk egg
150 gram siktet mel
0.5 ts natron
1 ts vaniljesukker
200 gram chocolate chips eller hakket sjokolade

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Kjersti

    elsket de selv om de fløt litt inni hverandre så kan man bare bruke en kniv og skjære de fra hverandre 10 av 10 beste cookiene ever

    • Cecilie,

      Godt å høre at du er fornøyd med oppskriften, og fant din egen løsning på at de fløt i hverandre, Kjersti! Håper du inspireres til å bake disse igjen, lykke til! 🙂

  • Hannah

    Hvorfor ga ingen warning om at de ble pannekaker. Hadde like stor avstand som skrevet i oppskriften, men Likevel smeltet cookiesene sammen! Gi meg warning neste gang vær så snill🙏🏻Anbefaler 1 cookie PER bakebrett!!

    • Cecilie,

      Hei Hannah! Det var leit å høre at cookiesene smeltet sammen. Håper smaken var god, og at du tar sjansen på å bake igjen. Lykke til! 🙂

  • Tea

    Helt fantastisk gode! La til litt peanøtter i mine (dobblet oppskriften og hadde 300g sjokolade og 100g peanøtter) og de var helt perfekte!

    • Cecilie,

      Hei Tea! Så flott å høre at du synes cookiesene er gode! Å tilsette peanøtter høres nydelig ut i disse, det må vi prøve ut en dag. Kos deg med bakingen, og god fredag videre til deg! 🙂

  • Julie

    Hvor lenge kan disse oppbevares når de er ferdige stekt?

    • Anne Cathrine

      Hei Julie!
      Du kan oppbevare kjeksene i kakeboks i ca. 5 dager, men de vil bli hardere etterhvert. Det beste er å fryse de ned og ta opp etterhvert som det frister med hjemmebakte cookies. De tiner raskt og kan også varmes et par minutter i ovnen. Da blir de som nystekte. God bakelyst 😊

  • marit

    skal de stekes midt i ovnen?varmluft?

    • sorsig

      Hei Marit, midt i ovnen, men ikke varmluft 🙂 Når det er sagt, kan ovner oppføre seg litt ulikt, så følg med på om de ser ferdige ut før du tar dem ut. De skal være litt myke når de tas ut, så stivner de etter å ha fått luftet seg litt. Lykke til!

  • Guro Størseth

    Kan man lage disse glutenfrie?

    • sorsig

      Hei Guro, glutenfritt mel kan i de fleste tilfeller erstatte vanlig hvetemel når det kommer til kaker og kjeks. Prøv bare å vispe røren litt lenger, så ikke de blir for tunge og kompakte 🙂 Lykke til!

  • Elisabeth

    Hvor får man kjøpt chocolate chips her i Norge?

    • sorsig

      Hei Elisabeth, de pleier å stå i hyllen med kakepynt hos de største dagligvarekjedene, i alle fall. Ellers kan du også bestille det fra Cacas, blant annet 🙂 Lykke til!