En god fløtesaus er noe av det beste du kan servere til lyst kjøtt som kalkun og kylling, og er slett ikke vanskelig å lage selv. Den milde og fyldige sausen passer også godt til viltkjøtt, kjøttpudding og svenske kjøttboller. Bruk gjerne steikesjy fra kjøttet for å få ekstra god smak på fløtesausen. Ønsker du å variere smaken kan du tilsette friske krydderurter som du bruker i resten av måltidet, for eksempel timian og rosmarin.

Kommentarer

  • Maria

    Skal melet og smøret brunes litt først for å få vekk melsmaken? Eller skal kraften rett i etter melet er rørt inn i smøret?

    • Cecilie,

      Hei Maria! Nei, mel og smør skal ikke brunes først. Melsmaken forsvinner når sausen kokes i 10 minutter. Lykke til! 😊

  • Edvin

    Kan maisenna brukes i stedet for mel og vil litt smaksrik hjortefond passe i denne sausen?

    • Cecilie,

      Ja, du kan gjerne erstatte kraften med hjortefond og bruke Maisena istedenfor hvetemel, Edvin. Lykke til! 🙂

      • Edvin

        Takk for tilbakemeldingen🙂

  • Beate

    Nydelig saus til grillet kylling og ovnsbakte poteter, beter og rotgrønnsaker 😊

    • Cecilie,

      Hei Beate! Så hyggelig å høre at sausen falt i smak. Takk for tilbakemelding, og enig i at denne passer ypperlig til poteter og rotgrønnsaker. God middag til deg! 😊

  • Chris Folde

    Hei. Skal den ikke brunes i det hele tatt?

    • Cecilie

      Hei Chris! Nei, denne skal ikke brunes. Det er en lys saus. Lykke til!

      • Lena

        Jo kan brunes litt så sausen får en lysebrun farge

        • Cecilie,

          Hei Lena! Ja, brun gjerne sausen hvis du ønsker det. Det viktigste er at alle lager en saus slik de selv ønsker den, og bruker oppskriften til veiledning og inspirasjon. Lykke til, og takk for tilbakemelding 🙂

  • Lise Gregersen

    Går d fint å lage denne sausen dagen i forveien ..?

    • Cecilie

      Hei Lise! Ja, det går fint! Lykke til, og godt nytt år til deg!

  • Eva G.Vikestad

    Må koke 8 til 10 min for å få bort melsmaken

    • Cecilie

      Hei Eva! Takk for at du sier ifra, nå er oppskriften endret til koketid i 10 minutter. 🙂

  • Venche

    Saus med mel MÅ koke i minst 10 min. .. det burde vært rettet i oppskriften ! .. ellers blir det melsmak ja !

    • Cecilie

      Hei Venche! Takk for at du sier ifra, nå er oppskriften endret til koketid i 10 minutter. 🙂

  • Trine

    Saus laget på meljevning bør koke i minimum 10 minutter for å få vekk melsmaken. 5 minutter er alt for lite

    • Lilleba P

      Min gamle mor (født 1912) sa minimum 8 minutter koking❣

      • Cecilie

        Hei Lilleba! Takk for at du sier ifra, nå er oppskriften endret til koketid i 10 minutter. 🙂

  • Trine

    Saus laget på meljevning bør koke i 10 minutter for å koke ut melsmaken. 5 minutter er alt for lite.

    • Cecilie

      Hei Trine! Takk for at du sier ifra, nå er oppskriften endret til koketid i 10 minutter. 🙂

  • Lars

    Sausen var god!😋

    • sorsig

      Hei Lars, og takk for hyggelig tilbakemelding! Glad den falt i smak 🙂

  • Seline

    Smakte mel, endte i bosset.

    • sorsig

      Hei Seline, takk for tilbakemelding. Synd den ikke stod til forventningene! Håper du finner en variant av sausen som kan passe deg bedre 🙂

    • Rune

      Hvis det smaker mel, har du nok ikke stekt/frest smør/melblandingen godt nok på forhånd, før du putter i væske
      (Hvertfall slik jeg har erfart det)

      • Toggen

        Enig med Seline her. Men den endte ikkje i boss. Fortsatte og tilsatte steikt hjortekjøtt skåret i passe stykker og tilsatte litt løk og rødvin. 😉 Perfekt.
        Er nok et poeng å frese/brune smør/ melblanding meir, men då bør det vel kanskje stå i oppskrifta. Ikkje koke i 5 min. 😉 Berre et tips. 👍🏻😊😊

        • Cecilie

          Hei Toggen! Takk for at du sier ifra, nå er oppskriften endret til koketid i 10 minutter. 🙂

    • Trine

      Kok den i 10 minutter så blir den nok bra.

    • Vera borgen

      Brun smør og mel spe m varm væske,fløte tilslutt

      • Synøve Arnesen

        8 til ti min. koketid for sausen er bra. Jeg bruker ikke smør, men strør mel på fettlaget som ligger oppå kraften (når jeg har stekt hel kalkun). Ikke rør før alt melet har trukket til seg fett og sunket til bunnen. Fløte må til, og litt sitronsaft til slutt.

        • Anne Cathrine

          Takk for gode innspill, Synøve 😊