Bakt potet med ost og skinke
Bakt potet er en klassiker som kan spises som både tilbehør eller som en rett i seg selv. Her har du en digg variant med ost- og skinkefyll som du enkelt kan lage på grillen eller i ovnen.
Ingredienser
Bakt potet
Ost- og skinkefyll
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Bakte poteter
1. Fyr opp grillen og sørg for at du har en sone uten direkte varme under risten. Det kalles indirekte varme.
2. Skyll og tørk potetene godt. Stikk potetene 4-5 ganger med gaffel. Dette er for å forhindre at de sprekker underveis.
3. Ønsker du sprøtt skall på poteten er det lurt å droppe aluminiumsfolie og heller pensle den med litt Flytende Melange.
4. Legg potetene på grillrist på indirekte varme. Bak potetene til de er helt møre, dette tar cirka 60 minutter.
Fyll
1. Del cherrytomater i fire og finsnitt det grønne på vårløken.
2. La potetene avkjøles i cirka 5 minutter og skjær deretter et dypt snitt på langs. Bruk en skje til å grave ut innmaten.
3. Mos innmaten sammen med Flytende Melange til du får en myk og kremet potetmos, og smak til med salt og pepper.
4. Rør halvparten av den revne osten sammen med potetmosen og fyll potetskallet.
5. Topp den bakte poteten med resten av osten, skinketerninger, cherrytomater i båter og finsnittet vårløk.
Kommentarer