Ovnsbakt omelett med skinke og sopp
Skal du lage egg til mange er ovnsbakt omelett et supert alternativ. Server den som et eget måltid med godt brød og en grønn salat, eller som et innslag på koldtbordet til konfirmasjonen, 17. mai og andre festdager. Sjekk gjerne kjøleskapet om du har noen rester som du kan bruke i omeletten. Ost, grønnsaker, kjøtt- og fiskepålegg egner seg veldig godt som fyll.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 200 grader.
2. Smør en ildfast form på cirka 20×30 centimeter med 1 ss Flytende Melange.
3. Del sjampinjongene i skiver og skjær paprikaene i strimler.
4. Ha 2 ss Flytende Melange i en stekepanne og varm opp på middels varme. Ha sjampinjongene og paprikastrimler i stekepannen og la det frese i 2-3 minutter. Ved å steke vannholdige grønnsaker som sopp og paprika først, unngår du at væsken siver ut i omeletten og gjør den vassen.
5. Ha sopp, paprika, finsnittet purre og kokt skinke i tynne strimler i den ildfaste formen. Dryss over halvparten av osten.
6. Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell blandingen over grønnsakene. Topp med resten av osten.
Tips!
Om du ikke har matfløte kan du erstatte dette med creme fraiche, seterrømme eller vanlig fløte. Farris er også et alternativ, som i tillegg gjør omeletten ekstra luftig.
8. Stek omeletten på rist midt i ovnen i 30 til 35 minutter, til omeletten har satt seg.
Tips!
Fyllet i omeletten kan varieres på mange måter. Røkelaks, grønne erter, kremost og dill er en god kombinasjon. Potetskiver, løk og spekeskinke en annen. En gresk-inspirert variant med soltørket tomat, spinat og fetaost smaker også nydelig.
Kommentarer