Gylne medisterkaker er for mange en selvskreven rett på julemiddagsbordet sammen med juleribbe, julepølse og surkål. Det er også en middagsrett som mange setter pris på året rundt. Lag gjerne mange porsjoner når du først er i gang, så kan du fryse ned nytrukkede medisterkaker og ta opp når du trenger dem. Oppskriften gir cirka 16 medisterkaker.

Ingredienser

4 porsjon

Medisterkaker

1 kg medisterdeig
3 ts salt
5 dl melk
5 ss potetmel
1 ts pepper
0.5 ts malt muskat
0.25 ts malt ingefær
1 liter vann eller kjøttbuljong

Tilbehør

2 stk epler
100 gram svisker

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Elsa Langøren

    Jeg trodde medisterdeigen var ferdig blandet og spedd.Skal man virkelig spe den en gang til?

    • Anne Cathrine

      Hei Elsa! Det er forskjell på medisterfarse og medisterdeig. Medisterdeig er grovere og må, som kjøttdeig, spes ut for å bli farse før du kan lage medisterkaker. Det betyr også at det er mye annet godt man kan lage med medisterdeig, som for eksempel kjøttboller eller burger. God jul 🎄

    • Else Marie Hasle

      jeg blandet litt karbonade i medister deigen i sdede for potetmel bruker jeg ett krus med havregryn med litt vann la det svelle litt til en kg salt pepper muskat og ingefær saftige🎄

      • Anne Cathrine

        Takk for tipsene, Else Marie 😊 Det høres veldig godt ut.

  • Alexandra

    Kan man fryse ned medisterkakene sammen med den brune sausen?( dette er alt blandet) Eller bør eg skylle av sausen fra medisterkakene og fryse dette separert ?

    • Anne Cathrine

      Hei Alexandra! Siden alt er blandet sammen allerede kan du fint fryse det ned slik.