Sjokoladekake med bringebærkrem
Her får du en saftig sjokoladekake med en frisk og lett syrlig bringebærkrem. Dette er en kake som både kan egne seg som en enkel kake til kaffen eller som en festkake. Vil du gjøre den om til en festkake kan du enkelt toppe den med flere bringebær og noen sitronmelisseblader.
Ingredienser
Kake
Bringebærkrem
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kake
1. Varm opp ovnen til 180 grader.
2. Bland sammen hvetemel, sukker, kakaopulver, bakepulver og vaniljesukker.
3. Ha i Flytende Melange og melk, og visp det godt sammen.
4. Tilsett ett og ett egg av gangen og visp til du har en jevn og klumpfri røre.
5. Kle bunnen av en springform (ca. 26 cm) med bakepapir, og pensle sidene med Flytende Melange.
6. Hell røren over i formen, og stek sjokoladekaken på midterste rille i cirka 40-45 minutter. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Er det røre igjen på pinnen, trenger den lenger tid i ovnen.
7. Avkjøl sjokoladekaken i formen mens du lager bringebærkremen.
Bringebærkrem
1. Tin bringebærene dersom du bruker fryste bær.
2. Pisk kremfløte og sukker i en bakebolle til kremfløten er stiv.
3. Tilsett bringebærene og rør godt om med en visp eller en slikkepott.
4. Ta sjokoladekaken ut av formen og fordel et lag med bringebærkrem på toppen av kaken.
5. Pynt kaken med ferske bringebær.
Dette må være den beste sjokoladekaken jeg har laget – og smakt! Og ekstra god med det syrlige fra bringebærene 🙂
Vi blir så glade for slike tilbakemeldinger, Celina! Så hyggelig å høre at kaken er den beste du har laget. Tusen takk skal du ha, og god bakelyst til deg! 🙂