Luftige sveler
Enkel
30 min
Sveler er ekte norsk tradisjonsbakst med røtter fra Nordvestlandet, og godt kjent for de fleste som har kjørt ferje på Vestlandet. De minner om amerikanske pannekaker, men er større og har sin egen luftige og unike smak. Oppskriften gir cirka 20 sveler.
Ingredienser
1 porsjon
3 stk egg
2 dl sukker
8 dl kefir
1 dl Flytende Melange
8 dl siktet hvetemel
1 ts natron
0.5 ts hornsalt
Produkter i oppskriften
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer
Slik gjør du
1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn kefir og Flytende Melange.
2. Sikt inn hvetemel, natron og hornsalt, og rør til du har en klumpfri røre.
3. La røren svelle i 10 minutter.
4. Varm opp en takke eller en stekepanne på middels høy varme. Stek svelene til de er gylne på begge sider, cirka 30 sekunder på hver side.
5. Server nystekte sveler med jordbærsyltetøy, rømme eller brunost.
Kan de fryses?
Hei Åslaug! Ja, det kan de. Pakk godt inn i plast og legg matpapir imellom i frysen. Lykke til! 🙂