Falafel med yoghurtdressing
Falafler er små kikertboller, tradisjonelt spist som sunn hurtigmat i Midt-Østen. De er overraskende enkle å lage og perfekte når du er på jakt etter en skikkelig god kjøttfri middag. Falafel er fylt med mye god kryddersmak, som balanseres av en frisk yoghurtdressing, og serveres med salat i nanbrød eller tortilla. Oppskriften gir cirka 16 kikertboller.
Ingredienser
Yoghurtdressing
Falafel
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Falafel
1. Hell vannet av kikertene.
2. Grovhakk løken og rens hvitløksfeddene.
3. Ha kikerter, løk, hvitløksfedd, spisskummen, koriander, chilipulver, salt, pepper og hvetemel i en kjøkkenmaskin og mos til du har en fin masse.
4. Form små boller av falaffelmassen, cirka 16 stykker.
5. Varm opp en stekepanne til middels sterk temperatur og ha i Flytende Melange.
6. Stek falaflene til de er gylne på alle sider.
Servering
Tips!
Tips! Vil du lage glutenfri falafel, kan du erstatte hvetemelet med kikertmel eller glutenfri lys melblanding.
Kommentarer