Marokkansk lammelår med aprikos, mandler og mynte
Lammelåret blir ekstra smakfullt når det fylles med en fargerik og aromatisk krydderblanding inspirert av marokkanske smaker. Aprikosene karamelliseres under steking og tilfører en nydelig sødme. Ved å langtidssteke lammelåret på svak varme får du dessuten et ekstra saftig og mørt sluttresultat.
Ingredienser
Myntesaus
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Lammelår
1. Sett ovnen på 125 grader.
2. Bruk en skarp kniv til å lage lommer på cirka 1 centimeter over hele lammelåret.
3. Lag en krydderblanding ved å blande sammen kanel, spisskummen, koriander, paprika, og saft og skall fra sitronen. Pass på å ikke få med det hvite på skallet, det smaker bittert.
4. Gni lammelåret inn med krydderblandingen. Sørg for å få litt krydder inn i alle lommene.
5. Bruk en liten pinne eller tannpirker og trykk inn hvitløksbåter, aprikosbiter og mynte i lommene. Noen lommer er dype nok til å ta både hvitløk, aprikos og mynte, mens noen vil kun romme én av delene.
6. Finn frem en stor ildfast form som har plass til lammelåret eller bruk ovnens langpanne.
7. Ha de hakkede tomatene i stekeformen og legg lammelåret oppå.
8. Stikk steketermometeret inn i lammelåret, men pass på at du ikke treffer beinet.
9. Når steketermometeret viser 50 grader, pensler du inn lammelåret med Flytende Melange. Gjenta dette 2 ganger den neste halvtimen for å få en fin bruning på kjøttet.
10. Stek lammelåret til steketermometeret viser 56 grader, cirka 2 til 3 timer, og la det hvile i minst 30 minutter før servering. Da vil kjernetemperaturen ha nådd 62 grader og kjøttet har en fin rosafarge.
Skal det være vann ilangpannen?
Hei Gudmund! Nå har du kanskje funnet ut av det allerde, men du trenger ikke ha vann i langpannen, da det kommer kraft ut av lammelåret. Håper det smakte! 🙂