Blondies med hvit sjokolade og macadamianøtter
Blondies er kanskje den mindre kjente slektningen til brownies, men den er minst like fantastisk på smak og like lett å lage. Med fyldig hvit sjokolade og knasende biter av macadamianøtter, blir denne varianten alltid en favoritt på kakebordet.
Slik gjør du
1. Pisk sammen Melange, sukker og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin på høy hastighet, i cirka 3 minutter, til du har en lys og luftig masse.
2. Tilsett 1 egg og vent til det er godt innarbeidet i røren før du tilsetter neste egg. Gjenta til du har tilsatt alle 4 eggene. Pisk røren i ytterligere 2 minutter.
3. Sett kjøkkenmaskinen på lav hastighet og ha i melet. Pisk røren til melet er godt innarbeidet. Bruk en slikkepott for å få med mel som samler seg på sidene i bollen.
4. Grovhakk hvit sjokolade og macadamianøtter og vend det inn i røren.
5. Smør en liten langpanne (28×22 cm) med Melange eller dekk den med bakepapir.
6. Ha røren over i langpannen og stek kaken på 180 grader i 35 minutter.
7. La den avkjøle før servering.
Tips!
Om du ikke får tak i macademianøtter, kan du bruke andre nøtter i stedet. Cashewnøtter, mandler eller valnøtter vil også fungere fint.
Kjempefin oppskrift! Brukte 100 gram mindre sukker, siden sjokoladen er så søt, og hadde litt mandler oppi også. Ble veldig god😁
Hei Alexandra! Hyggelig å høre at kakene falt i smak, og at du fant din egen vri på oppskriften! God bakelyst til deg! 🙂
Må man bruke egg kan man bruke noe ant en egg
Hei Thepiha! Vi har ikke prøvd denne oppskriften uten egg selv, og det vil nok endre smaken og konsistensen på kakene hvis eggene byttes ut. Eggerstatningspulver finnes i helsekostbutikker, kan det være et alternativ for deg å prøve? Lykke til! 🙂