Lettsaltet torsk med ertepuré
Lettsaltet torsk er sunt og godt og mye enklere å lage enn mange tror. Denne oppskriften med ertepuré og egg- og persillesaus smaker himmelsk!
Ingredienser
Poteter
Til sausen
Til ertepureen
Salt
Pepper
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kok poteter
2. Sausen: Kok 3 egg.
3. Hell 2 dl Flytende Melange med smør- og rapsolje i en liten kasserolle. Varm Melangen på lav varme til den slutter å skumme. Den skal ikke bli brun.
4. Riv skallet av en halv sitron, hakk persillen og grovhakk de kokte eggene. Bland saften fra sitronen, persillen og eggene med den smeltede, varme Melangen.
5. Ertepuré : Hakk løken og fres den lett i en kasserolle med 1 dl Flytende Melange med smør- og rapsolje.
6. Hell vannet og de frosne ertene i kjelen og sett på lokk. Gi det hele et oppkok. Undersøk gjerne om ertene er gjennomvarme før kasserollen tas av platen.
7. Kjør ertene og løken med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
8. Torsk: Kok opp en stor kjele med vann. Legg fiskestykker i vannet å la dem trekke 4-6 minutter avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.
9. Ta fiskestykkene ut av vannet og la vannet renne av dem. Fjern eventuelt skinnet fra fiskestykkene om ønskelig.
Kommentarer