Havrekjeks
Disse smakfulle kjeksene er det mange som forbinder med jul, men de kan fint spises på andre tider av året også. Spis kjeksen slik den er eller prøv gjerne med brunost som pålegg.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Steketemperatur 200°C – Steketid ca. 10 min.
2. Pisk romtemperert Melange og sukker til smørkrem og pisk inn egget.
3. Bland inn vaniljesukker, bakepulver og hvetemel til du får en jevn deig.
4. Bland deretter inn havregryn og til slutt hakkede nøtter, rosiner eller hakket sjokolade.
5. Rull små kuler av deigen og legg dem på stekeplater med bakepapir.
6. Sørg for at det er litt mellomrom mellom hver av dem (oppskriften gir ca. 35 stykker).
7. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 min. Avkjøles på rist.
Tips!
Her kan du velge selv hva du vil ha i kjeksen. Vi har laget med sjokoladebiter, men makadamianøtter, hakkede mandler eller cashewnøtter er også kjempegodt.
Kommentarer