Grove burgerbrød
Enkel
2 t
Disse hamburgerbrødene er enkle å lage og smaker godt til alle typer burgere.
Ingredienser
8 porsjon
50 g gjær
4.5 dl vann
350 g hvetemel
250 g grov sammalt hvete
100 g siktet rugmel
1.5 ts salt
1 ss brunt sukker
1 stk eggehvite
4 ss sesamfrø (valgfritt)
Produkter i oppskriften
Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode smørsmaken med oljens enkelhet og Mela… Les mer
Slik gjør du
1
Løs opp gjæren i vannet og tilsett Flytende Melange.
2
Ha i mel, salt og brunt sukker i gjærblandingen og elt deigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i cirka 10 minutter til du har en smidig deig.
3
Dekk til bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast, og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1 time eller til deigen har doblet i størrelse.
4
Del deigen i 8 emner og form til runde, fine burgerbrød.
5
Legg de over på et stekebrett dekket med bakepapir og la de etterheve i cirka 30 minutter.
6
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
7
Pensle brødene med lettpisket eggehvite og dryss gjerne på sesamfrø.
8
Stek midt i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl hamburgerbrødene på en rist.
Kommentarer