Helstekt kalkunfilet med urter
Enkel
1 t
Estragon og basilikum gir god smak til kalkunkjøttet. Server med ovnsbakte grønnsaker og fløtesaus, for en klassisk søndagsmiddag.
Ingredienser
4 porsjon
Kalkunfilet
600 g kalkunfilet
3 ss Flytende Melange
1 ts salt
0.2 ts pepper
1 ts estragon, tørket eller fersk
1 ts basilikum, tørket
4 dl vann
1 stk terning kyllingbuljong
Saus
Ovnsstekte grønnsaker
1 pose rosenkål, delt i to
1 stk rødløk, i tynne båter
2 stk gulrot, i skiver
150 g grønne bønner
Produkter i oppskriften
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer
Slik gjør du
Kalkunfilet
1. Sett ovnen på 160 grader.
2. Skyll og tørk kalkunfileten godt.
3. Ha Melange i en kald stekepanne og varm opp til den er lysebrun. Brun fileten pent hele veien rundt.
4. Legg den i et ovnfast fat og dryss med salt, pepper og urter. Hell fettet fra pannen over. Stikk et steketermometer midt i fileten. Sett fileten i ovnen ved 160 grader og stek midt i ovnen ca 40 minutter.
5. Hell på kyllingbuljongen etter ca halv steketid.
6. Stek til termometeret viser 72 – 75 grader. Ta ut fileten og sil kraften. La fileten hvile minst 15 minutter før den skjæres i tynne skiver.
Er ikke greit å være amatørkokk når en oppskrift sier at kjernetemperaturen på kalkunfilet skal være 68 grader, en annen sier 72 – 75. Det burde være en temperatur standard som alle burde forholde seg til.
Hei Steinar! Det er litt smak og behag hvordan en vil ha kalkunen stekt, og derfor er det oppgitt ulike temperaturer. Foretrekker du godt stekt kjøtt setter du kjernetemperatur til 70 grader og over. Noen synes dette blir for mye stekt, og er redde for tørt kjøtt, og setter temperaturen til 68 grader. Lykke til! 🙂