Flytende Melange i ny drakt

Fra vinteren 2023 dukker hele serien Flytende Melange og Vita Hjertego’ Flytende opp i ny og mer miljøvennlig drakt. Mills har utarbeidet en flaske som inneholder mindre plast og som er laget av 80 prosent resirkulert plast.

Den nye flasken inneholder 23 prosent mindre plast per kilo produkt. Dette utgjør faktisk rundt 50 tonn per år med dagens salgstall. Sammenliknet med den gamle flasken er plasten redusert med 27 prosent (per flaske).

Den nye flasken har akkurat de samme bruksegenskapene som tidligere og innholdet er akkurat det samme.

Flytende Melange er produsert ved Mills-fabrikken i Fredrikstad.

Korken

Vi har endret til en mindre kork i forhold til kork på gammel flaske for å redusere mengden plast vi tilfører markedet. Ventilen i korken er laget av samme type plastmateriale som korken, og som kan materialgjenvinnes.


Vi har valgt å fortsette med en kork man kan skru av flasken slik at det fortsatt er like lett for forbrukerne å skylle flaskene før de kastes som plastavfall.

Kan emballasjen gjenvinnes?

Ja, bortsett fra folien som er under korken og som du river av før førstegangs bruk. Den skal kastes i restavfall.

Når skal man egentlig bruke flytende margarin?

Flytende Melange kan brukes i de aller fleste situasjoner man ellers ville brukt olje, fast smør eller margarin.

Den kombinerer margarinens gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som gjør det lett å dosere.

Noen tips:
• Perfekt i kaker eller vafler hvor man skal ha smeltet margarin/smør – her er det bare å sprute Flytende Melange rett i bakebollen.
• Den er også perfekt til å smøre kakeformer eller ildfaste former
• Perfekt å bruke som base i saus eller mos
• Velegnet til ovnsbakte poteter og andre grønnsaker
• Melange gir fin stekeskorpe, og fordi den har lite smak, får den frem råvarens kvaliteter
• For de som ønsker smørsmak, har vi imidlertid Melange med smør- og rapsolje. Den gir smørsmak, men ihar mye mindre mettet fett enn ordinært meierismør. Den tåler også høy varme bedre enn meierismør, da den i hovedsak er basert på rapsolje.
• Til rulledeiger (for eksempel croissant og wienerbrød), samt pepperkaker og andre typiske julesmåkaker bør man velge Melange i folie for å få sprø effekt

Helsemessige fordeler

Ifølge norske myndigheters kostholdsråd bør vi være forsiktige med mettet fett, og heller velge produkter som har en høy andel umettet fett. Planteoljer har stort sett et høyt innhold av umettet fett generelt. Unntakene er palmeolje og kokosolje.

Flytende Melange består av hele 78 % rapsolje. I tillegg innholder den noe vann, melk og salt.

Derfor bør Flytende Melange være førstevalget i hverdagen. Da får du ivaretatt både sunnhet og de egenskapene margarin har.


Klimapåvirkning

Det er råvarene som utgjør den største andelen av miljøpåvirkningen for både margarin og smør.
Melange består hovedsakelig av rapsolje fra planteriket. Til sammenlikning har meierismør, som er basert på en animalsk råvare (fløte) betydelig høyere klimaavtrykk.