Chocolate chip cookies
Perfekte cookies er sprø i kantene og seige og myke i midten. Ved å bruke mer brunt enn hvitt sukker og smeltet Melange får cookisene den perfekte konsistensen. Om du ikke får tak i chocolate chips kan du bruke den sjokoladen du liker best og hakke den i biter før du blander den i deigen. Smarties, non stop eller daimkuler fungerer også fint om du ønsker variasjon. En porsjon gir 10 store cookies.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Smelt Melange i en liten kjele på svak varme.
2. Pisk sammen sukker, brunt sukker, salt og smeltet Melange i en bolle til du har en jevn blanding uten klumper.
3. Pisk inn egget.
4. Bland sammen mel, natron og vaniljesukker i en annen bolle, og sikt det i den våte blandingen. Fold det forsiktig inn med en slikkepott til du har en jevn deig.
5. Vend inn sjokoladebitene. Pass på å ikke rør for mye, for å unngå cookies som er tørre og kjeksaktige, istedenfor seige og myke.
6. Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
7. Forvarm ovnen til 180 grader og ha bakepapir på et stekebrett.
8. Bruk en iskremskje og legg en kule med deig på brettet. Dette gir cookies som er like store, noe som sørger for at de blir likt stekt. Pass på å ha cirka 10 centimeter mellom hver cookie og 5 centimeter fra kanten, da de vil flyte utover under steking.
9. Stek midt i ovnen i cirka 13 minutter, og følg gjerne med mot slutten av steketiden. De skal være gylne i kantene og litt understekte i midten. Overstekte cookies blir harde og sprø.
10. Avkjøl cookiene i 10 minutter på brettet. Da stivner de nok til at du kan flytte dem over på en rist.
elsket de selv om de fløt litt inni hverandre så kan man bare bruke en kniv og skjære de fra hverandre 10 av 10 beste cookiene ever
Godt å høre at du er fornøyd med oppskriften, og fant din egen løsning på at de fløt i hverandre, Kjersti! Håper du inspireres til å bake disse igjen, lykke til! 🙂
Hvorfor ga ingen warning om at de ble pannekaker. Hadde like stor avstand som skrevet i oppskriften, men Likevel smeltet cookiesene sammen! Gi meg warning neste gang vær så snill🙏🏻Anbefaler 1 cookie PER bakebrett!!
Hei Hannah! Det var leit å høre at cookiesene smeltet sammen. Håper smaken var god, og at du tar sjansen på å bake igjen. Lykke til! 🙂
Helt fantastisk gode! La til litt peanøtter i mine (dobblet oppskriften og hadde 300g sjokolade og 100g peanøtter) og de var helt perfekte!
Hei Tea! Så flott å høre at du synes cookiesene er gode! Å tilsette peanøtter høres nydelig ut i disse, det må vi prøve ut en dag. Kos deg med bakingen, og god fredag videre til deg! 🙂
Hvor lenge kan disse oppbevares når de er ferdige stekt?
Hei Julie!
Du kan oppbevare kjeksene i kakeboks i ca. 5 dager, men de vil bli hardere etterhvert. Det beste er å fryse de ned og ta opp etterhvert som det frister med hjemmebakte cookies. De tiner raskt og kan også varmes et par minutter i ovnen. Da blir de som nystekte. God bakelyst 😊
skal de stekes midt i ovnen?varmluft?
Hei Marit, midt i ovnen, men ikke varmluft 🙂 Når det er sagt, kan ovner oppføre seg litt ulikt, så følg med på om de ser ferdige ut før du tar dem ut. De skal være litt myke når de tas ut, så stivner de etter å ha fått luftet seg litt. Lykke til!
Kan man lage disse glutenfrie?
Hei Guro, glutenfritt mel kan i de fleste tilfeller erstatte vanlig hvetemel når det kommer til kaker og kjeks. Prøv bare å vispe røren litt lenger, så ikke de blir for tunge og kompakte 🙂 Lykke til!
Hvor får man kjøpt chocolate chips her i Norge?
Hei Elisabeth, de pleier å stå i hyllen med kakepynt hos de største dagligvarekjedene, i alle fall. Ellers kan du også bestille det fra Cacas, blant annet 🙂 Lykke til!