Eggs Benedict
Eggs Benedict er en klassisk brunsjrett som aldri går av moten. Det er ikke så rart, her får du nemlig alt som er godt servert i en og samme rett; saftig og sprø toast, salt bacon og skinke, fyldig posjert egg og en kremet hollandaisesaus. Bytter du ut baconet med røkt laks, har du laget Eggs Royale og bytter du skinken med sautert spinat, har du laget Eggs Florentine. Mulighetene er mange!
Ingredienser
Hollandaisesaus
Posjerte egg
Fyll
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Hollandaisesaus
1. Finn frem en kasserolle og en bolle som er litt større enn kjelen. Ha litt vann i kjelen og kok opp. Reduser varmen til vannet damper, ikke koker.
2. Ha eggeplommer, vann og sitronsaft i bollen og pisk til de får en kremaktig konsistens. Plasser bollen over kjelen med kokende vann.
3. Spe i Flytende Melange, litt etter litt, og pisk hele tiden. Pass på at Melangen er pisket skikkelig inn før du sper i mer. Fortsett til du har en tykk og luftig saus. Smak til med salt og pepper.
Posjerte egg
1. Kok opp en kjele med 1 liter vann og 2 ss eddik. Senk temperaturen sånn at vannet damper, men ikke koker.
2. Knekk et egg over i en kopp. Hell egget i vannet og bruk en hullsleiv for å samle eggehviten rundt eggeplommen. La egget trekke i vannet i 3-4 minutter.
3. Bruk hullsleiven til å ta opp egget og legg det på en tallerken med kjøkkenpapir.
Tips!
Tilbered ett og ett egg om gangen.
Kommentarer