Fruktkake
Fruktkake er en julekake som er fylt med mye tørket frukt og nøtter, og som blir bedre og mer saftig jo lenger den får stå. Den egner seg derfor spesielt godt som en spiselig julegave. Lag den gjerne tidlig, og la den stå og godgjøre seg på et kjølig sted. Oppskriften gir 1 fruktkake.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp stekeovnen til 150 grader.
2. Ha Melange og sukker i en bolle, og rør det hvitt med en kjøkkenmaskin på høy hastighet til du har en lys og luftig blanding, cirka 5 minutter.
3. Senk hastigheten til lav og tilsett ett og ett egg av gangen. Pisk til alle eggene er blandet inn i røren.
4. Ha i hvetemel, salt og bakepulver, og pisk i 2 minutter til.
5. Finhakk aprikoser, svisker og valnøtter, og ha det i røren sammen med rosiner og sukater. Rør det hele godt sammen.
6. Pensle en randform (25×10 cm) med Flytende Melange, og ha røren i formen.
7. Stek fruktkaken på nederste rille i stekeovnen i cirka 60 minutter.
8. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald før du tar den ut av formen.
Enkel å bake og supergod på smak .riktig god jul til alle •
Så koselig å høre at kaken er supergod og enkel å bake, Kristin! Takk skal du ha, og god jul til deg også 🙂
Enkel og god.Selv for en gammel sjøulk. Go Jul.
God jul, Birger, og tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Flott å høre at oppskriften falt i smak! 🙂
Kan man lage denne kaken m Glutenfritt mel?
Hei Tonje! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for at du kan bytte ut hvetemelet med lys, glutenfri blanding. Reduser gjerne mengden noe. Lykke til! 🙂