Hjemmelagde bagels
Den ringformede, amerikanske frokostklassikeren blir stadig mer populær på vår side av Atlanteren, og dermed har bagelen kommet hjem – den stammer nemlig egentlig fra Polen. Bagelens karakteristiske konsistens er sprø på utsiden og myk på innsiden. Dette får du ved å koke bagelen først, for så å steke den i ovnen. Ikke la deg skremme av fremgangsmetoden, for det er faktisk mye enklere enn du tror. Oppskriften gir cirka 8 store bagels.
Ingredienser
Bagels
Til koking
Til steking
Slik gjør du
Bagels
1. Ha hvetemel, gjær, vann, honning og salt i en bolle, og elt med kjøkkenmaskin i 15 minutter.
2. Ha i kald Melange i terninger og elt i 15 minutter til.
3. Dekk til bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i en time.
4. Del opp deigen i 8 emner og form emnene til boller. Trykk håndflaten ned på bollene slik at de blir flate. Bruk pekefinger og langfinger og lag et hull i midten. Lag et hull på minst 5 cm, ettersom det vil bli mindre under etterheving.
5. Etterhev på kjøkkenbenken under et klede i 30 minutter.
6. Sett ovnen på 180 grader.
Koking og steking av bagels
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Fyll en vidbunnet kjele med 2 liter vann og 100 gram sukker, og kok opp. La vannet småkoke.
3. Bruk en hullet stekespade og legg en bagel forsiktig opp i sukkervannet. Kok bagelen i 30 sekunder på hver side og legg den tilbake på bakepapiret. Gjenta til du har kokt alle bagelene.
4. Pensle bagelene med et sammenvispet egg og strø over frø dersom du ønsker det.
5. Bak bagelene på midterste rille i ovnen i 15 minutter, og la de avkjøle i minst 10 minutter før du deler de i to og nyter sammen med favorittpålegget.
Det står at man skal blande salt, men det er ikke salt i oppskriften. Hvor mye salt skal i?
Hei Tove Lise! Helt riktig, her har det falt ut 1ts salt fra oppskriften. Takk for at du sier fra, vi retter opp:)