Den ringformede, amerikanske frokostklassikeren blir stadig mer populær på vår side av Atlanteren, og dermed har bagelen kommet hjem – den stammer nemlig egentlig fra Polen. Bagelens karakteristiske konsistens er sprø på utsiden og myk på innsiden. Dette får du ved å koke bagelen først, for så å steke den i ovnen. Ikke la deg skremme av fremgangsmetoden, for det er faktisk mye enklere enn du tror. Oppskriften gir cirka 8 store bagels.

Ingredienser

2 porsjon

Bagels

1 kg siktet hvetemel
50 gram gjær eller 1 pose tørrgjær
5 dl vann, romtemperert
2 ss honning
1 ts salt
50 g Melange

Til koking

2 liter vann
100 gram sukker

Til steking

1 stk egg, til pensling
Valmuefrø eller sesamfrø, valgfritt

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Tove Lise

    Det står at man skal blande salt, men det er ikke salt i oppskriften. Hvor mye salt skal i?

    • Anne Cathrine

      Hei Tove Lise! Helt riktig, her har det falt ut 1ts salt fra oppskriften. Takk for at du sier fra, vi retter opp:)