Hvite sjokoladetrøfler med smak av appelsin
Disse hvite sjokoladetrøflene er små og herlige smaksbomber som bokstavelig talt smelter på tungen. De er laget med hvit sjokolade og er perfekt balansert med en frisk og lett syrlig smak fra appelsin. De passer perfekt som noe søtt til kaffen eller som en søt avslutning på et deilig måltid. Oppskriften gir ca. 25 små sjokoladetrøfler.
Slik gjør du
1. Varm opp en kjele som er fylt med ca. 1/3 vann. Kok opp vannet og senk varmen til lav.
2. Finn en glass- eller aluminiumsbolle som kan ligge over kjelen. Pass på at vannet ikke koker under bollen.
3. Del opp den hvite sjokoladen og ha den i bollen sammen med fløten.
4. Når halvparten av sjokoladen har smeltet, kan du ta bollen av kjelen og smelte resten av sjokoladen under omrøring. Hvit sjokolade skiller seg ved 55 grader, så pass på at sjokoladen ikke blir for varm. Bruk gjerne et steketermometer om du har dette.
5. Riv appelsinskallet med et fint rivjern. Tilsett appelsinskallet, appelsinsaften og Melange i sjokoladeblandingen. Rør til alt er godt blandet sammen.
6. Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i ca. 1 time. Trøffelmassen skal bli ganske hard, men ikke så hard at du ikke kan forme den.
7. Når sjokolademassen er kald, kan du forme den til små sjokoladetrøfler, ca. 1.5 cm i diameter. Rull enten sjokoladetrøflene mellom hendene eller bruk to teskjeer for å forme dem.
8. Dryss gjerne over litt ekstra finrevet appelsinskall om du ønsker mer smak på sjokoladetrøflene.
Skal man smelte smører får det has i sjokoladeblandingen?
Hei Kersti. Smøret skal røres inn i den smeltede sjokoladeblandingen. Slik som i steg 5 🙂 Smøret skal ikke smeltes før dette. Vi håper det smaker!
Og så kan vi få hvit sjokolade uten sukker, veldig bra for oss som er diabetikere. Tusen takk for oppskriften, dette blir påskekos
Takk for tipset, Nina Karin! Og god påske når den tid kommer 🙂