Italienske påskebrød
Hvem kan vel motstå disse nydelige påskebrødene? Pastellfargede egg i luftige, søte brød passer perfekt til påskefrokosten. Eggene blir kokt mens brødet steker, og nytes sammen med det saftige, nystekte brødet. Oppskriften gir 8 påskebrød.
Ingredienser
Slik gjør du
Deig
Farging av egg
Påskebrød
1. Del deigen i 16 like store emner og trill ut til fletteemner på cirka 15 centimeter.
2. Fest to fletteemner i toppen og flett ved å snurre de rundt hverandre. Form fletten til en sirkel med plass til egg i midten.
3. Legg påskebrødene på et bakepapir og dekk til med et kjøkkenklede. La de etterheve i 45 minutter.
4. Sett ovnen på 210 grader.
5. Pensle påskebrødene med vispet egg.
6. Legg et farget egg i midten av hvert påskebrød og stek brødene i 15 minutter.
7. La påskebrødene hvile i 10 minutter før du nyter saftig, nystekt brød med perfekt kokt egg i midten.
Tips!
Vil du lage påskebrødene litt grovere, kan du erstatte 2 dl av hvetemelet med sammalt hvetemel. Du kan også utelate sukkeret for en mindre søt variant.
Kommentarer