Kjøttkaker i brun saus
Kjøttkaker i brun saus er en klassisk middagsrett som mange kjenner igjen fra barndommen eller bestemors kjøkken. Saftige, hjemmelagde kjøttaker er enkelt å lage, og smaker aller best i en fyldig brun saus, server sammen med kokte poteter og gulrøtter ved siden av.
Ingredienser
Kjøttkaker
Brun saus
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kjøttkaker
1. Finhakk løken.
2. Ha finhakket løk, kjøttdeig, potetmel, melk, salt og pepper i en bolle. Bland det hele godt sammen til en deig.
3. Form deigen mellom hendene til runde, jevnstore kjøttkaker, og legg dem på en tallerken.
4. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels høy varme. Når margarinen er nøttebrun holder den 180 grader og er klar for steking.
5. Stek kjøttkakene i 3-4 minutter på hver side til de får en fin stekeskorpe. De behøver ikke å være gjennomstekt, siden de vil koke videre i sausen når den er klar.
Brun saus
1. Varm opp en kjele på middels høy varme med Flytende Melange.
2. Tilsett hvetemelet og rør det godt inn i margarinen. La kjelen stå over middels varme og rør hele tiden til jevningen blir brun.
3. Ha i kjøttbuljong, salt og pepper, og kok opp.
4. La sausen småkoke ved svak varme i cirka 5 minutter og rør ofte.
5. Ha gjerne i et par dråper sukkerkulør om du ønsker litt mørkere farge på sausen.
6. Ha kjøttkakene over i kjelen sammen med den brune sausen, og la dem trekke på middels varme i cirka 10 minutter, til de er gjennomkokt.
7. Server gjerne kjøttkaker i brun saus sammen med nykokte poteter og gulrøtter.
Serveres med hjemmelaget erterstuing! 😊
Hei Astrid, kjøttkaker og ertestuing er topp kombinasjon. God middag 🙂