Klassiske tilslørte bondepiker
Kontrasten i lagene med frisk eplemos, fløyelsmyk krem og knasende sprø kavring gjør tilslørte bondepiker til en klassiker som aldri ser ut til å gå av moten. Dette er klassisk oppskrift på den folkekjære desserten.
Ingredienser
Eplemos:
Strøkavring
Krem
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Eplemos
1. Skrell eplene og skjær i små terninger.
2. Rør eplebitene sammen med sukker, vann og sitronsaft i en kasserolle. Kok under lokk til eplebitene blir til mos. Det tar 5 til 10 minutter avhengig av størrelsen på eplebitene.
3. Avkjøl til romtemperatur.
Tips!
Har du dårlig tid kan eplemosen settes til avkjøling i kjøleskapet.
Strøkavring
1. Kjør kavring til smuler i en food processor.
2. Ha flytende Melange i en stekepanne på middels sterk varme.
3. Rør inn sukker og la det smeltet litt før du tilsetter kavring og kanel. Stek i 3 til 4 minutter under omrøring og la deretter kavringen avkjøles helt.
Tips!
Har du pepperkaker til overs kan du bruke de i stedet for kavring. Da får desserten et lite snev av jul.
Hei, kan man lage kavring rasp noen dager før det skal spises? Så blir det enklere når den skal ordnes? Hvordan holde den sprø i såfall? Takk en deilig dessert. God jul.
Hei Turid! Ja, du kan lage rasp flere dager før den skal spises. Oppbevares i tett glass etter at det er helt avkjølt. Lykke til, og god jul! 🙂
Very nice. 👍🙏😍
Takk for tilbakemeldingen, Lillian! Håper det smakte 🙂
Mangler sukker i kremen
Hei Inge! Det stemmer at det kun er vaniljesukker i oppskriften vår på klassiske tilslørte bondepiker. Ønsker du en søtere krem er det ikke noe i veien for å tilsette litt sukker. Lykke til! 🙂