Klassiske tilslørte bondepiker
Kontrasten i lagene med frisk eplemos, fløyelsmyk krem og knasende sprø kavring gjør tilslørte bondepiker til en klassiker som aldri ser ut til å gå av moten. Dette er klassisk oppskrift på den folkekjære desserten.
Ingredienser
Eplemos:
Strøkavring
Krem
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Eplemos
1. Skrell eplene og skjær i små terninger.
2. Rør eplebitene sammen med sukker, vann og sitronsaft i en kasserolle. Kok under lokk til eplebitene blir til mos. Det tar 5 til 10 minutter avhengig av størrelsen på eplebitene.
3. Avkjøl til romtemperatur.
Tips!
Har du dårlig tid kan eplemosen settes til avkjøling i kjøleskapet.
Strøkavring
1. Kjør kavring til smuler i en food processor.
2. Ha flytende Melange i en stekepanne på middels sterk varme.
3. Rør inn sukker og la det smeltet litt før du tilsetter kavring og kanel. Stek i 3 til 4 minutter under omrøring og la deretter kavringen avkjøles helt.
Tips!
Har du pepperkaker til overs kan du bruke de i stedet for kavring. Da får desserten et lite snev av jul.
Very nice. 👍🙏😍
Takk for tilbakemeldingen, Lillian! Håper det smakte 🙂
Mangler sukker i kremen
Hei Inge! Det stemmer at det kun er vaniljesukker i oppskriften vår på klassiske tilslørte bondepiker. Ønsker du en søtere krem er det ikke noe i veien for å tilsette litt sukker. Lykke til! 🙂