Når høsten kommer er det tid for både lam og gryteretter. Lammefrikassé er full av mørt kjøtt og gode rotgrønnsaker, og er den perfekte retten til søndagsmiddag med familien eller gode venner. Med sin milde og fyldige smak er det ikke rart at denne tradisjonsretten aldri går av moten.

Ingredienser

4 porsjon

1 l vann
1 kg lammebog i skiver, med bein
1.5 ts salt (til koking av kjøtt)
1 laurbærblad
2 stk gulrot
2 stk persillerot
0.5 sellerirot
0.5 purre
4 ss hvetemel
6 dl kraft fra kjøtt
1 dl crème fraîche
0.5 ts salt
0.25 ts pepper
2 ss fersk bladpersille

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Helge Thorsen

    Har laget denne flere ganger og den er like god hver gang 🙂

    • sorsig

      Hei Helge, og tusen takk for veldig koselig tilbakemelding. Glad du har funnet en oppskrift som kan brukes igjen og igjen 🙂

  • Kari

    Jeg brukte lammebog og den ble veldig god. Lager lite tradisjonell middag. Nydelige smaker med sellerirot.persillerot og purre tok også kålrabi oppi pluss litt saft av sitron. Kokte i ca 1.5-2t. Tar nok vare på denne oppskriften.

    • sorsig

      Hei Kari, takk for fin tilbakemelding og supre innspill variasjon. Hørtes nydelig ut 🙂

  • kai harald hanssen

    Har lammekjøtt i strimler (uten bein) .Blir det da «mindre smak»,i motsetning til kjøtt med bein.?.
    Er det ikke nødvendig og frese kjøttet litt i sterk varme,før man koker det.?.

    • sorsig

      Hei Kai Harald, og takk for spørsmål! Mye av næringen og den gode smaken sitter i beina, derfor koker man ofte kraft på knoker og beinrester. Så svaret er at rene kjøttstrimler ikke gir samme fyldige smak til retten. Her skal kjøttet bare trekke, så husk å senke varmen så ikke det kommer på boblekok. Da kan det fort bli tørt, hardt og seigt. Stekt kjøtt gir en litt annen type smak. Lykke til 🙂

      • kai harald hanssen

        Takk for svar.
        E kjøpte,for sikkerhets skyld,også kjøtt med bein.
        Fulgte fremgangs måten i oppskrifta.
        Reinskjærte beina efterpå.Dette på grunn av min 94 år gamle mor sliter litt med motorikken,mere praktisk for henne med kunn kjøtt.
        Bursdagsmiddagen ble velykket.
        Takk.

        • sorsig

          Godt å høre at middagen falt i smak hos bursdagsbarnet 🙂

  • AnnK

    Kan man bruke fårikålkjøtt i stedet for lammebog?

    • sorsig

      Hei AnnK, det går helt fint 🙂 God middag!

  • Marit

    Kan retten fryses ned?

    • sorsig

      Hei Marit, denne er fin å fryse ned og nyte i flere omganger 😋

  • Inger

    Fin oppskrift, men vi var 5 voksne, og 2 kilo med kjøtt forsvant. Veldig godt 👍

    • sorsig

      Hei Inger, og takk for tilbakemelding! Ja, denne er en vinner som fort forsvinner i godt lag. Håper dere ble gode og mette 🙂

  • Dagny

    Kan retten gjøres glutenfri?

    • Iris Berg

      Ja, du kan jevne sausen med maisenna istedet for hvetemel.