Meksikansk gryte
Meksikansk gryte er en familiefavoritt som er overraskende enkel å lage fra bunnen av. De milde meksikanske smakene, sammen med ris og kjøttdeig, sørger for en komplett middag som hele familien setter pris på.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kok ris etter anvisning på pakken.
2. Finhakk løk og hvitløk.
3. Ha Flytende Melange i en stekepanne og varm opp på middels varme. Ha løk og hvitløk i stekepannen og la det frese i 2 minutter.
4. Tilsett kjøttdeig og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt. Ha kjøttdeigblandingen over i en middels stor kjele.
5. Hakk paprikaen i små terninger og hell av vannet på kidneybønnene. Ha paprika, kidneybønner, hakkede tomater, paprikapulver, karri, kajennepepper, salt og pepper, vann og kjøttbuljong i kjelen med kjøttdeigblandingen. La det småkoke i ca. 10 minutter.
6. Bland den ferdigkokte risen inn i gryteretten og smak til med salt og pepper.
Funker det med kyllingbuljong
Ja, du kan gjerne bruke kyllingbuljong, Melcan! Lykke til! 🙂
Hei
Skal 1 buljongterning løses opp i 5 dl vann, og 2 dl vann i tillegg?
Hei Ole Gullik! Ja, det stemmer. Lykke til 🙂
Hvis man skal lage gryten til mange personer – kan gryten lages dagen i forveien og bare varmes opp – i for eksempel ildfaste former dagen etter?
Hei Anita! Det skulle ikke være noe i veien for å lage denne dagen før, og så varme den opp. Over lav varme i en gryte på komfyren anbefales, og du kan tilsette 0,5 dl vann for å sikre at den ikke brenner seg i bunn. I ildfast form i oven vil det være en risiko for at retten blir for tørr. Lykke til! 🙂
Kjempegod og enkel gryte , som vi har laget mange ganger. En av våre favoritter.
Så hyggelig å høre at gryten er en favoritt hos dere, Feffi! Takk for tilbakemeldingen og lykke til med matlagingen! 😊