Meksikansk gryte
Meksikansk gryte er en familiefavoritt som er overraskende enkel å lage fra bunnen av. De milde meksikanske smakene, sammen med ris og kjøttdeig, sørger for en komplett middag som hele familien setter pris på.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kok ris etter anvisning på pakken.
2. Finhakk løk og hvitløk.
3. Ha Flytende Melange i en stekepanne og varm opp på middels varme. Ha løk og hvitløk i stekepannen og la det frese i 2 minutter.
4. Tilsett kjøttdeig og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt. Ha kjøttdeigblandingen over i en middels stor kjele.
5. Hakk paprikaen i små terninger og hell av vannet på kidneybønnene. Ha paprika, kidneybønner, hakkede tomater, paprikapulver, karri, kajennepepper, salt og pepper, vann og kjøttbuljong i kjelen med kjøttdeigblandingen. La det småkoke i ca. 10 minutter.
6. Bland den ferdigkokte risen inn i gryteretten og smak til med salt og pepper.
Hei . Hvordan vil det bli om en kutter ut bønner. Noen i familien liker ikke bønner. Må en tilsette noe annet eller mer av det andre
Hei Kai Lise! Uten bønnene blir retten mindre fyldig, og du kan gjerne ha mer av det andre for å erstatte bønnene. Lykke til! 🙂
Funker det med kyllingbuljong
Ja, du kan gjerne bruke kyllingbuljong, Melcan! Lykke til! 🙂
Hei
Skal 1 buljongterning løses opp i 5 dl vann, og 2 dl vann i tillegg?
Hei Ole Gullik! Ja, det stemmer. Lykke til 🙂
Hvis man skal lage gryten til mange personer – kan gryten lages dagen i forveien og bare varmes opp – i for eksempel ildfaste former dagen etter?
Hei Anita! Det skulle ikke være noe i veien for å lage denne dagen før, og så varme den opp. Over lav varme i en gryte på komfyren anbefales, og du kan tilsette 0,5 dl vann for å sikre at den ikke brenner seg i bunn. I ildfast form i oven vil det være en risiko for at retten blir for tørr. Lykke til! 🙂
Kjempegod og enkel gryte , som vi har laget mange ganger. En av våre favoritter.
Så hyggelig å høre at gryten er en favoritt hos dere, Feffi! Takk for tilbakemeldingen og lykke til med matlagingen! 😊