Nachos med hjemmelaget salsa
Nachos er en skikkelig digg vri på fredagstacoen og en perfekt rett å lage hvis dere er mange. For at chipsen ikke skal bli bløt er det lurt å ikke legge på ingrediensene før ovnen er varm og alt er klart til montering. Velg gjerne tortillachips som er litt tykke av samme grunn. Da holder den seg knasende sprø til servering. Foretrekker du en vegetarvariant, kan kjøttdeig erstattes med flere typer bønner, som chilibønner og sorte bønner, i tillegg til kidneybønner.
Ingredienser
Tomatsalsa
Nachos
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Tomatsalsa
Tips!
Begynn gjerne med tomatsalsaen, den blir nemlig enda bedre på smak når den får stå en stund før servering. Skyll og tørk tomatene godt. Skjær i små terninger og ha i en skål. Bruk tomater som er modne og kjøttfulle, gjerne klasetomater eller plommetomater. Da smaker salsaen mer.
2. Finhakk chili, løk, hvitløk og koriander. Rør alt sammen med tomatene og smak til med limesaft, salt og sukker.
Nachos
1. Forvarm ovnen til 230 grader.
2. Ha Flytende Melange i en stekepanne på sterk varme. Når fargen er nøttebrun kan du ha kjøttdeigen i pannen. Brun gjerne 200 gram av kjøttdeigen om gangen, så får du fin stekeskorpe og god smak på kjøttet.
Tips!
Senk temperaturen til middels sterk varme og rør inn finhakket løk. Dryss tacokrydder over kjøttdeigen og hell på vann. Tacokrydderet er kraftig på smak og du behøver ikke bruke hele pakken dersom du ikke vil. Tilsett litt og litt for å få akkurat nok kryddersmak og juster vannmengden deretter.
4. Skyll kidneybønnene og rør inn. La sausen småkoke i 5 minutter. Rør inn maiskorn tilslutt.
5. Fordel halvparten av chipsene utover en langpanne eller stor ildfast form. Dryss over halvparten av kjøttdeigen og halvparten av osten. Og gjenta en gang til. Ved å legge chips, kjøttdeig og ost lagvis slipper du å sitte igjen med masse nachochips uten topping når det første laget er spist.
6. Stek midt i ovnen i 6 til 7 minutter, eller til osten har smeltet.
7. Mens nachosen står i ovnen kan du skjære avokado i terninger og finsnitte vårløken og koriander.
8. Topp ferdig stekt nachos med avokado, vårløk, koriander. Server med limebåter og fersk tomatsalsa.
Utrolig god, både nachos og salsa! Kommer til å lage igjen🤩
Så gøy å høre at oppskriften faller i smak hos deg, Martine! Takk skal du ha, og lykke til når du lager denne igjen 😊
Super oppskrift. Og likte godt dette med flere lag. Nam nam 😃
Så hyggelig at oppskriften falt i smak hos deg, Inger! Takk skal du ha, og god førjulstid! 🙂
Veldig god
Så bra oppskriften falt i smak! Og takk for hyggelig tilbakemelding 😊