Ovnsbakt sesamkylling med ris og grønnsaker
Med alle ingrediensene i en form har du en enkel hverdagsmiddag med deilige asiatiske smaker. De saftige kyllinglårfiletene gjør retten ekstra god, men du kan også bruke kyllingfileter som du deler i to hvis du foretrekker det. Lårfilet er renskåret kjøtt fra overlåret på kyllingen, og har naturlig mer fett enn brystfilet. Dette er noe av årsaken til at det er mørere og mer saftig enn kyllingfilet.
Ingredienser
Til marinade:
Til resten
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 210 grader varmluft.
2. Bland sammen soyasaus, honning, revet limeskall og limesaft, sesamolje, sesamfrø og ett hvitløksfedd presset med hvitløkspresse til en marinade.
3. Hell marinaden over kyllinglårfiletene og bland godt i en bolle. Dekk bollen med plastfolie og sett kaldt mens du forbereder resten.
4. Del løken i tynne båter og skjær gulrot i små terninger. Finhakk eller mos hvitløken og riv ingefær på et fint rivjern.
5. Løft kyllinglårene ut av marinaden og tørk lett med tørkepapir. Ta vare på marinaden til senere.
6. Finn fram en jerngryte eller stekepanne med lokk som tåler å stå i ovnen. Varm opp Flytende Melange på medium sterk varme.
7. Brun kyllinglårfiletene på begge sider. Løft ut av pannen og sett til side.
8. Stek løkbåtene og gulrot i terninger i 2 til 3 minutter mens du rører jevnlig.
9. Tilsett hvitløk og ingefær og la det surre i cirka 1 minutt.
10. Hell over ris, kraft og halvparten av marinaden. Rør om slik at alt blander seg godt.
11. Legg kyllingbitene tilbake i gryta eller stekepannen, dekk til med lokk eller folie og sett inn i ovnen i 20 minutter.
12. Løft kyllinglårene ut av formen og rør inn frosne erter. Pensle kyllinglårene med resten av marinaden og legg tilbake på toppen av risen.
13. Sett formen inn i ovnen uten lokk eller folie til kyllingen og risen er ferdig. Det tar omtrent 5 minutter.
14. Server med finsnittet vårløk, finhakket koriander og limebåter.
Omfattende koking, men resultatet ble bra. Risen ble smakfull. Brukte pak choy istedenfor erter. Lagde kraftigere buljong og brukte mer hvitløk enn i oppskriften. Mer lime, sesamolje og sesamfrø gir også mer smak. Vær forsiktig med salt når du bruker buljong.
Hei Ole Petter! Så hyggelig at oppskriften falt i smak, og takk for proffe tips! 🙂