Ovnsbakte kyllinglår med grønnsaker
Kyllinglåret er den mest saftige og smakfulle delen av kyllingen. Legger du dem sammen med grønnsaker i en form og steker alt i ovnen har du enkel og smakfull middag som både krever lite arbeid og oppvask. Du kan enkelt variere retten med sesongens beste grønnsaker. Søtpotet kan for eksempel byttes ut med flaskegresskar som er en deilig, høstlig grønnsak. Denne varianten har vi servert med en enkel chilimajones, men den kan også serveres med andre typer saus eller dipp.
Ingredienser
Chilimajones:
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen på 210 grader. Gni en langpanne eller stor ildfast form inn med 1 spiseskje Flytende Melange.
2. Bland sammen krydderne: tørket oregano, paprikapulver, salt og pepper og fordel i to boller.
3. Tørk kyllinglårene med kjøkkenpapir. Rør halvparten av Flytende Melange sammen med krydderne i den ene bollen slik at det danner en marinade og gni kyllinglårene godt inn med den.
4. Skyll og tørk potetene godt. Del i to (eller fire, om potetene er store). Del cherrytomatene i to.
5. Skrell søtpotet og skjær i terninger omtrent på størrelse med potetbitene. Skjær rødløk i tykke båter.
6. Bland sammen resten av Flytende Melange, krydder, sitronsaft og revet sitronskall. Vend alle grønnsakene i blandingen og fordel jevnt utover den smurte langpannen.
7. Del hvitløken i to på midten og gni snittflatene inn med litt Flytende Melange. Legg i formen med snittflaten opp.
8. Stek midt i ovnen på over- og undervarme i 30-35 minutter , eller til kyllinglårene er ferdig stekt og grønnsakene er møre. Stikk en spiss kniv eller pinne i den tykkeste delen av kyllinglåret. Når saften som kommer ut er klar er kyllinglåret gjennomstekt. Er den rosa må de steke litt til.
oppskriften lyder på kyllinglår, men INNI oppskriften står det kyllingfileter. Da tviler jeg veldig på temperatur og tid….
Hei Ingrid! Tusen takk for at du har et våkent øye, nå er oppskriften rettet. Det skal stå kyllinglår, og steketiden vil variere litt fra ovn til ovn, samt størrelsen på kyllinglårene, så her er det viktig å prøve seg litt frem. Lykke til! 🙂
Hos meg måtte dette stå i ovnen en god del lengre enn det det står i oppskriften. Kyllingen viste tegn på at den var ferdig med at saft kom ut, men var rå innerst. Grønnsakene var ikke i nærheten av ferdig.
Hei Laila, og tusen takk for tilbakemelding. Det kan riktignok variere litt fra ovn til ovn, og størrelse på kylling og grønnsaksbiter, men dette hørtes jo veldig mye lengre ut. Hvor mye lenger måtte du ha den i ovnen?
Trenger 15 min lenger tid i ovn, potetene delt i fire.