Kyllinglåret er den mest saftige og smakfulle delen av kyllingen. Legger du dem sammen med grønnsaker i en form og steker alt i ovnen har du enkel og smakfull middag som både krever lite arbeid og oppvask. Du kan enkelt variere retten med sesongens beste grønnsaker. Søtpotet kan for eksempel byttes ut med flaskegresskar som er en deilig, høstlig grønnsak. Denne varianten har vi servert med en enkel chilimajones, men den kan også serveres med andre typer saus eller dipp.

Ingredienser

4 porsjon

4 stk kyllinglår
2,5 ss tørket oregano
1 ss paprikapulver
2 ts flaksalt
0.5 ts pepper
300 gram småpoteter
200 gram cherrytomater
300 gram søtpotet
1 stk rødløk
1 ts sitronsaft
1 ts revet sitronskall
1 stk hel hvitløk

Chilimajones:

1.5 ts srirachasaus
1 ss sitronsaft

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Ingrid De Long

    oppskriften lyder på kyllinglår, men INNI oppskriften står det kyllingfileter. Da tviler jeg veldig på temperatur og tid….

    • Cecilie,

      Hei Ingrid! Tusen takk for at du har et våkent øye, nå er oppskriften rettet. Det skal stå kyllinglår, og steketiden vil variere litt fra ovn til ovn, samt størrelsen på kyllinglårene, så her er det viktig å prøve seg litt frem. Lykke til! 🙂

  • Laila

    Hos meg måtte dette stå i ovnen en god del lengre enn det det står i oppskriften. Kyllingen viste tegn på at den var ferdig med at saft kom ut, men var rå innerst. Grønnsakene var ikke i nærheten av ferdig.

    • sorsig

      Hei Laila, og tusen takk for tilbakemelding. Det kan riktignok variere litt fra ovn til ovn, og størrelse på kylling og grønnsaksbiter, men dette hørtes jo veldig mye lengre ut. Hvor mye lenger måtte du ha den i ovnen?

      • Tittentei

        Trenger 15 min lenger tid i ovn, potetene delt i fire.