Ovnspannekake med bacon og blåbær
En kjedelig hverdag blir straks litt lysere når det er pannekaker til middag. Men å steke pannekaker til mange sultne familiemedlemmer kan ta sin tid, så hvorfor ikke lage én stor pannekake i stedet? Ovnspannekake smaker like godt og er superenkelt å lage.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 200 C.
2. Pisk sammen egg, melk og flytende Melange, og rør deretter inn de tørre ingrediensene til du har en glatt og fin røre.
3. Kle en langpanne med høye kanter med bakepapir, slik at papiret går et stykke opp på kantene.
4. Hell røren i langpannen og stek pannekakene på 200 grader midt i ovnen i 20 til 30 minutter. Ovnspannekaken vil blåse seg opp og bli svært luftig mot slutten av steketiden, men synker sammen ikke lenge etter at den er ute av ovnen.
5. Mens pannekaken er i ovnen steker du bacon på middels varme til det er sprøtt. Legg det ferdigstekte baconet på tørkepapir for å fjerne overskuddsfett.
6. Del pannekaken i porsjonsstykker og server med blåbær og sprøstekt bacon.
Tips!
Du kan også steke bacon sammen med ovnspannekaken ved å legge skiver av ustekt bacon i røren før langpannen går inn i ovnen.
Langpanner kommer i mange størrelser, fint hvis dere konsekvent kan oppgi størrelser på former og lignende (i alle oppskrifter)
Hei Tasha! Takk for tilbakemeldingen ang langpanner i oppskriftene våre. Vi skal bli flinkere til å oppgi størrelse fremover. Denne oppskriften på ovnspannekake er beregnet på en liten langpanne, som er 20×30 cm stor. Lykke til med matlagingen! 😊
5dl mel + 3dl mel? 🙂
Hei Tonje! Det står 5 dl melk og 3 dl mel. Lykke til! 🙂