Pølsegryte med fullkornspasta
Denne familievennlige pølsegryta er lett å like, rask å lage og gir lite oppvask. Med pølse, grønnsaker, pasta og saus i en og samme gryte har du fiks ferdig middag på 30 minutter. Kjøttpølsen kan erstattes med familiens favorittpølser, kyllingbiter eller svinekjøtt i terninger. Sett hele gryta på bordet og la alle forsyne seg selv.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Del kjøttpølsen i 2 på langs og skjær deretter i 0,5-1 centimeter tykke skiver. Finhakk løken.
2. Bruk en stor gryte eller dyp stekepanne med lokk. Varm opp Flytende Melange på middels sterk varme. Stek pølse og løk under omrøring til løken blir blank og myk.
3. Skrell gulrøttene og del i små terninger. Ha dem i gryta sammen med fullkornspasta, buljong, tomater, tomatpuré, salt, pepper og paprikapulver.
4. Kok opp og la alt småkoke under lokk i 10 minutter. Rør om underveis.
5. Del brokkolien i små buketter og ha i gryta. Rør om og la alt småkoke i 5-7 minutter til pastaen er ferdig kokt og alle grønnsakene er møre.
6. Rør inn crème fraîche og la pølsegryta koke opp igjen. Server med revet parmesan.
Kjempegod til å inneholde enkle ingredienser!
Godt å høre at du er fornøyd med denne pølsegryten, Frøya! Det setter vi stor pris på at du deler. Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen 🙂
Sikkert dumt spørsmål, men grønnsaksbuljongen skal blandes ut med vann? Så man tilsetter x antall dl vann i gryta? 🙂
Hei Julie! Bruker du grønnsaksbuljong i pulver eller terning skal være ferdig blandet ut i 7,5 dl vann før du tilsetter den i gryta. Håper det var svar på spørsmålet ditt, og lykke til med matlagingen 🙂
Ser enkel og god ut. skal prøve den i dag som fredagskos.
Det høres ut som en god idé til fredagskos, Tove! Takk for tilbakemeldingen, og håper det smaker 🙂
Jeg er ekstremt kresen på mat og har autisme, så jeg sliter veldig med konsistens på mat og spiser stort sett ferdigmiddager som de selger på butikken. Jeg skal absolutt begynne å kjøpe ingredienser til denne istedenfor for den var kjempegod
Hei Tyler! Så hyggelig å høre at pølsegryten falt i smak hos deg. Det setter vi stor pris på at du deler! Håper du blir fornøyd hvis du lager den igjen. Lykke til med matlagingen 🙂
Jeg likte at det ikke skulle være paprikabiter, men pulver. Fordi et barnebarn for øyeblikket ikke spiser paprika 😀
Hei Wigdis! Ja, barn spiser ikke alltid det samme som oss voksne, så flott at du fant en oppskrift som falt i smak. Lykke til med pølsegryten! 😊
Veldig godt, og enkelt!
Hei Linn! Så hyggelig å høre at pølsegryten falt i smak hos deg. Takk for tilbakemelding og lykke til med matlagingen! 🙂
skal pasaten være kokt før du setter den inn i gryta eller trenger den ikke?
Hei Jonas! Nei, pastaen skal være rå når du tilsetter den i gryten. Den koker sammen med buljongen og de andre ingrediensene. Lykke til, håper det smaker! 🙂
Til info så står ikke Creme Fraishe i ingredienselisten
Crème fraîche står nest sist i listen med ingredienser, Janne. Men du behøver ikke bruke det hvis du ikke har. Gryteretten blir god uten også 😊
Når skal buljongen inn..
Hei Sofie! Buljongen heller du i gryta samtidig med pasta, grønnsaker og krydder. Se punkt 3 i fremgangsmåten for nærmere beskrivelse. Lykke til 😊