Rødvinskokte lammeskanker
Langkokte lammeskanker i rødvin er kanskje den ultimate søndagsmiddagen. Server med potetmos og sesongens rotgrønnsaker.
Ingredienser
Slik gjør du
Lammeskanker
1. Gni lammeskankene inn med salt og pepper før du bruner dem i 100 g Melange i en stekepanne.
2. Legg de brunede skankene over i en kjele med lokk og kok ut panna med rødvin. Hell utkoket over skankene i kjelen. Hell over resten av rødvinen og fyll så på med vann til det står så vidt over kjøttet. Pass på å bruke en kjele som ikke for stor. Skankene skal stå med benet opp og gjerne litt trangt.
3. Legg i laurbærbladet og kvern litt pepper over.
4. La skankene trekke under lokk og ta ut skankene når kjøttet nesten løsner fra beina.
5. Smak til sausen med salt og pepper, og ha skankene tilbake i gryta noen minutter før servering.
6. Skrell grønnsakene og kutt opp i litt grove terninger. Kok grønnsakene i sausen til de er så vidt gjennomkokte og jevn sausen med litt Maizena.
Kommentarer