Rødvinssaus
En skikkelig god rødvinssaus er det perfekte tilbehøret til godt kjøtt som lammestek, biff eller kalv. Å lage den selv fra bunnen av er ikke vanskelig. Det viktigste er å ta seg tid til å redusere (koke inn) sausen, slik at smaken og konsistensen blir riktig. Det kan derfor være lurt å bruke en vid gryte som gjør at væsken fordamper raskere. Om du vil tilsette litt ferske urter for ekstra smak, smaker det godt med en stilk fersk rosmarin eller timian i rødvinssausen.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Finhakk sjalottløk og hvitløksfedd.
2. Varm opp en vid gryte på middels høy varme med flytende Melange og sukker til margarinen er gyllenbrun.
3. Tilsett løk og hvitløk og stek under omrøring til løken er myk og gyllen, men ikke svidd.
4. Hell over oksekraft/buljong, rødvin og eddik, og la sausen koke til halvparten av væsken har fordampet.
5. Sil sausen og ha den tilbake i kjelen.
6. Rør maisenna ut i kaldt vann og tilsett i sausen. Gi sausen et raskt oppkok slik at den tykner. Tilsett mer maisenna blandet med vann dersom du vil ha en tykkere saus.
7. Smak til med salt og pepper, og server mens sausen er varm.
Kommentarer