Saftig australsk sjokoladekake med saus
Denne supersaftige australske sjokoladekaken med fyldig sjokoladesaus passer perfekt til de kalde årstidene. Desserten kommer opprinnelig fra Australia, hvor den kalles for «self saucing pudding». Som navnet tilsier gjør den spesielle fremgangsmetoden at kaken danner sin egen saus i ovnen. Resultatet er en herlig krysning av brownie og sjokoladefondant. Desserten med det spesielle navnet er svært populær i både Australia og New Zealand og lages i mange ulike varianter. Karamell-, sitron- og banansmak er også vanlig, men den klassiske er med sjokoladesmak, som her. Ved å helle kokende vann over kakerøren før den settes i ovnen danner den nærmest på magisk vis en deilig saus i bunnen av formen innen kaken er ferdigstekt.
Én porsjon av denne oppskriften gir én kake til 5-6 personer.
Ingredienser
Kakerøre
Saus
Til servering
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kakerøre
1. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og kakao i en bolle. Rør inn brunt sukker og salt.
2. Pisk melk, egg og Flytende Melange sammen i en annen bolle.
3. Lag en liten grop i de tørre ingrediensene og hell over eggeblandingen. Visp alt sammen til en jevn kakerøre. Unngå å røre for mye i kakedeigen etter at eggeblandingen er pisket inn. Arbeider du for mye med røren vil kaken bli seig og kompakt.
4. Hell kakerøren over i den ildfaste formen og fordel jevnt utover med en slikkepott.
Saus
1. Bland sammen siktet kakaopulver og brunt sukker. Dryss blandingen over kakerøren.
2. Hell kokende vann forsiktig over i formen. Bruk baksiden av en stor skje slik at vannet legger seg på toppen. Ved å bruke baksiden av en skje unngår du at vannet treffer kakerøren med en hard stråle og du får fordelt vannet jevnt på toppen av røren.
3. Stek midt i ovnen i 30–35 minutter. Puddingen skal «sprette» tilbake når du trykker lett på den – da er den ferdig stekt. Avkjøl på rist i minst 10 minutter før servering. Dette gir kaken tid til å sette seg og sausen får tykne.
4. Server med ferske jordbær og iskrem.
Kommentarer