Denne supersaftige australske sjokoladekaken med fyldig sjokoladesaus passer perfekt til de kalde årstidene. Desserten kommer opprinnelig fra Australia, hvor den kalles for «self saucing pudding». Som navnet tilsier gjør den spesielle fremgangsmetoden at kaken danner sin egen saus i ovnen. Resultatet er en herlig krysning av brownie og sjokoladefondant. Desserten med det spesielle navnet er svært populær i både Australia og New Zealand og lages i mange ulike varianter. Karamell-, sitron- og banansmak er også vanlig, men den klassiske er med sjokoladesmak, som her. Ved å helle kokende vann over kakerøren før den settes i ovnen danner den nærmest på magisk vis en deilig saus i bunnen av formen innen kaken er ferdigstekt.

Én porsjon av denne oppskriften gir én kake til 5-6 personer.

Ingredienser

1 porsjon

Kakerøre

150 gram hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss kakaopulver
80 gram brunt sukker
0.25 ts salt
120 gram melk
1 stk egg

Saus

2 ss kakaopulver
120 gram brunt sukker
3 dl kokende vann

Til servering

1 kurv jordbær
2 dl vaniljeis

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer