Saftige hvitløksknuter
Disse saftige hvitløksknutene er ikke bare lekre å se på, de smaker også nydelig. Brødet har en mild smak av hvitløk, og passer perfekt på koldtbordet eller som tilbehør til middagen. De kan fint lages på forhånd og fryses ned. Ta i så fall hvitløksknutene opp kvelden før og la dem tine i kjøleskapet, deretter varmer du de på 200 grader i 10 minutter. Oppskriften gir 8 hvitløksknuter.
Slik gjør du
1. Bland sammen mel, gjær, sukker, salt og vann i en kjøkkenmaskin. Elt deigen i 15 minutter.
2. Ha kald Melange i terninger og elt deigen i 15 minutter til.
3. Ha plast over bollen og la deigen heve i 1 time.
4. Lag hvitløkssmør ved å røre sammen 150 gram romtemperert Melange, hvitløk og persille i en liten skål.
5. Kjevle ut deigen til et rektangel og smør et tynt lag hvitløkssmør over hele deigen.
6. Brett deigen i tre ved å ta den ene enden mot midten og deretter den andre enden over den første.
7. Skjær opp 2 centimeter brede remser.
8. Lag knuter ved å dra remsen over og under fingrene på den ene hånden din, som når du vever, frem og tilbake en gang. Så drar du deigen forsiktig av fingrene dine og samler endene på undersiden, slik at knuten får form som på bildet.
9. Legg knutene på et bakepapir.
10. Etterhev under klede i 30 minutter. Sett ovnen på 200 grader.
11. Stek hvitløksknutene i 25 minutter.
12. La de hvile minst 10 minutter før servering.
Hei, 8 snurrer på denne mengden?! Vekten på én vil jo tilsvare ca 3 brødskiver… Skjønner man kan lage så små eller store en selv vil 😉
Hei Linda! Takk for at du har et våkent øye! Vi skal få vår oppskriftsansvarlige til å se på denne og gi deg svar så fort som mulig 🙂
Synes også det var rart. Jeg deltr først deigen i to, og fikk av dette 20 hvitløksknuter i god størrelse.
Takk skal du ha for påminnelse, Silje. Vi sjekker opp denne en gang til, og kommer tilbake til deg 🙂