
Salte churros med parmesan
Den spanske klassikeren, churros, kommer også i salt versjon om du heller foretrekker salt snacks. Her har vi rullet churrosene i parmesan, og byttet ut den tradisjonelle sjokoladesausen med en chilimajones.
Ingredienser
Churros
Chilimajones
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Churros
1. Kok opp vann, sukker og salt i en kjele.
2. Tilsett Flytende Melange i det kokende vannet og rør om et par ganger.
3. Ta kjelen av varmen og ha i mel og vaniljesukker. Visp kraftig til melet har blandet seg med vannet og du har en deigball.
4. Sett kjelen tilbake på varmen og la deigen koke i 2 minutter mens du rører rundt.
5. Ta kjelen av varmen og la deigen kjøle seg ned i 10 minutter.
6. Visp deretter inn ett og ett egg av gangen til du har en jevn og glatt deig.
7. Ha deigen i en sprøytepose med en stjerneformet tupp. Har du ikke stjerneformet tupp, kan du bruke en vanlig tupp eller bare lage hull i sprøyteposen.
8. Smelt Flott matfett i en vid kjele med høye kanter på middels høy varme. Om du har et termometer, så skal fettet holde 170 grader.
9. Obs! Ha alltid et tettsluttende lokk og gode grytekluter i nærheten når du frityrsteker.
10. Trykk ut strimler av deig på ca. 5-6 cm ned i gryten og bruk en saks eller kniv til å kutte strimlene.
11. Friter strimlene til de er gylne, ca. 30-60 sekunder på hver side.
12. La churrosene renne av seg på en tallerken med kjøkkenpapir.
13. Dryss over revet parmesan og halvparten av timianen umiddelbart etter at churrosene er ferdigstekte.
Kommentarer