Sitronkake med blåbær
Lagkaker er imponerende å se på, og her er en som i tillegg smaker helt himmelsk. Det er den ultimate kombinasjonen av sitronkake og saftige blåbær, pakket inn i en nydelig, luftig sitronkrem. Tips til hvordan du best deler kakebunnen kan du lese i fremgangsmåten. 1 porsjon er tilpasset en kakeform på 20 centimeter i diameter.
Ingredienser
Slik gjør du
Kakebunn
1. Ta Melange ut av kjøleskapet slik at det er romtemperert og klar til du skal starte bakingen.
2. Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en rund kakeform på cirka 20 centimeter i diameter med bakepapir i bunnen. Gni sidene inn med litt Flytende Melange.
3. Pisk romtemperert Melange og sukker sammen til en lys og luftig masse. Visp inn eggene, ett og ett om gangen.
4. Tilsett 1 dl sitronsaft og 1 ss revet sitronskall. Sikt inn hvetemel og bakepulver og rør akkurat nok til at alt er godt blandet. Rører du for mye vil kaken bli tung og kompakt.
5. Vend blåbærene inn i røra.
Tips!
Du kan også bruke frosne bær. Resultatet blir da best uten å tine bærene først fordi frosne bær er lettere og derfor ikke synker ned i bunnen.
7. Fordel kakerøren jevnt utover den smurte kakeformen og stek midt i ovnen i 55-60 minutter. Sjekk at kaken er ferdig stekt med en kakepinne. Når pinnen er ren er kaken klar. Da er sjansen mindre for at kaken faller ned i midten og den blir enklere å dele.
8. Avkjøl kaken helt før du løsner den fra formen.
Sitronkrem
1. Ha sitronsaft og sukker i en kasserolle. Kok opp under omrøring. Trekk til side og la laken avkjøle seg til cirka 50 grader.
2. Pisk egg, eggeplomme og maisenna sammen i en bolle, til du har en klumpfri blanding.
3. Pisk inn litt og litt sitronlake i eggeblandingen og hell deretter alt tilbake i kasserollen.
4. Varm opp kremen til den tykner. Rør hele tiden for å unngå klumper.
5. Trekk sitronkremen til side og la den avkjøle seg litt. Rør inn romtemperert Melange og sett kremen i kjøleskapet til den er helt avkjølt.
Montering
1. Pisk fløten til stiv krem og rør sammen med sitronkremen.
Tips!
Del kakebunnen i to lag. for å dele kaken jevnt i to kan du skjære et 1 centimeter dypt snitt jevnt rundt hele bunnen der du vil dele den. Ta en dobbel sytråd, legg den rundt kakebunnen og før inn i snittet. Stram til tråden med begge hender og tråden vil dele kaken jevnt.
3. Legg den ene kakebunnen på et fat og bre utover et jevnt lag med sitronkrem. Legg på den andre kakebunnen og fordel resten av kremen på toppen og på sidene.
4. Pynt kaken med ekstra blåbær og revet sitronskall.
5. Kaken bør oppbevares kjølig på grunn av sitronkremen. Ferdig kakebunn kan fint fryses og tas opp ved behov.
Sitronkremen ble altfor tynn mått prøve å redde med mer kremfløte og maizena
Hei Siri! Det var leit å høre at baksten ikke ble helt vellykket. Godt å høre at du fant en løsning likevel, og håper det smakte, til tross for problemene 🙂
Hei!
Når man tilsetter sitronsaft før hvetemel så skiller deigen seg. Og resultatet blir da ikke bra. Rekkefølgen bør gjøres om i oppskriften
Hei Rita! Takk for innspill på rekkefølgen i oppskriften. Vår erfaring er at hvis deigen skiller seg, så går den sammen igjen når hvetemelet blir blandet inn. Alternativt kan du tilsette hvetemelet samtidig med sitronsaften. Lykke til! 🙂
Ble litt mye krem…
Hei Jens!
Vi synes denne kremen er vidunderlig og kan ikke få nok. Men hvis det blir litt mye er det fullt mulig å lage mindre, eller la være å legge et lag med krem i midten 😊