Lagkaker er imponerende å se på, og her er en som i tillegg smaker helt himmelsk. Det er den ultimate kombinasjonen av sitronkake og saftige blåbær, pakket inn i en nydelig, luftig sitronkrem. Tips til hvordan du best deler kakebunnen kan du lese i fremgangsmåten. 1 porsjon er tilpasset en kakeform på 20 centimeter i diameter.

Ingredienser

1 porsjon

Kake

200 gram Melange
200 gram sukker
3 stk egg
1 dl sitronsaft (ca. 2 sitroner)
1 ss revet sitronskall
200 gram hvetemel
2 ts bakepulver
180 gram ferske blåbær

Sitronkrem

1 dl sitronsaft (ca. 2 sitroner)
1.5 dl sukker
2 stk egg
2 stk eggeplomme
1 ss maisenna
3 ss Melange
2 dl kremfløte, kald

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Siri

    Sitronkremen ble altfor tynn mått prøve å redde med mer kremfløte og maizena

    • Cecilie,

      Hei Siri! Det var leit å høre at baksten ikke ble helt vellykket. Godt å høre at du fant en løsning likevel, og håper det smakte, til tross for problemene 🙂

  • Rita

    Hei!

    Når man tilsetter sitronsaft før hvetemel så skiller deigen seg. Og resultatet blir da ikke bra. Rekkefølgen bør gjøres om i oppskriften

    • Cecilie,

      Hei Rita! Takk for innspill på rekkefølgen i oppskriften. Vår erfaring er at hvis deigen skiller seg, så går den sammen igjen når hvetemelet blir blandet inn. Alternativt kan du tilsette hvetemelet samtidig med sitronsaften. Lykke til! 🙂

  • Jens

    Ble litt mye krem…

    • Anne Cathrine

      Hei Jens!
      Vi synes denne kremen er vidunderlig og kan ikke få nok. Men hvis det blir litt mye er det fullt mulig å lage mindre, eller la være å legge et lag med krem i midten 😊