S’mores med peanøttkjeks
Denne søte munnfullen er velkjent i USA, men fremdeles uoppdaget blant mange i Norge. S’mores lages ved å legge en bit marshmallow og en bit sjokolade mellom to kjeks, og deretter varme dem opp – enten på bålet, i peisen eller i ovnen. I denne oppskriften har vi brukt hjemmelagde peanøttkjeks, som hever smaksresultatet til nye høyder. Lag kjeksen hjemme – resten fikser du ute på tur. Oppskriften gir cirka 16 kjeks, som er nok til åtte s’mores.
Ingredienser
Kjeks
Fyll
Slik gjør du
Kjeks
1. Bland sammen mel, hvitt sukker, brunt sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
2. Tilsett peanøttsmøret og la det røres inn i melblandingen.
3. Tilsett Melange, 1 spiseskje av gangen, og elt det godt inn i blandingen.
4. Ha i egget og elt videre til alt er godt blandet sammen.
5. Sett bollen med kjeksdeigen inn i kjøleskapet og la den stå kaldt i minst 30 minutter.
6. Varm opp ovnen til 180 grader.
7. Bruk en stor skje eller en isskje og ta opp små kuler av kjeksdeigen. Legg deigkulene på et stekebrett med bakepapir. Du trenger ikke å trykke ned kjeksene, da de vil flyte utover i ovnen.
8. Sett stekebrettet inn i ovnen på midterste rille og stek kjeksene i 20 minutter.
9. La kjeksene avkjøles før du lager s’mores.
S’mores
1. Skal du lage s’mores på bål griller du ganske enkelt marsmallows på pinne over bålet på vanlig måte. Så legger du den grillede marshmallowsen og en sjokoladebit mellom to kjeks.
2. Skal du lage s’mores i ovnen legger du en ugrillet marsmallows på en sjokoladebit mellom to kjeks og pakker alt inn i aluminiumsfolie. Legg pakken i ovnen på 200 grader i 5 til 10 minutter, til marshmallowen og sjokoladen har smeltet.
Bra oppskrift😄 liker teksturen på smorsen😊 Dette er en av mine favoritter☺️
Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak, og er blitt en av dine favoritter, Jacob! God sommer videre til deg, og lykke til med bakingen! 😊