Varme smultringer er noe av det beste som finnes. Smultringer er i tillegg mye enklere å lage enn mange tror. De er som navnet tilsier, ringformet, og er for mange blant de syv slagene som bakes til jul. Etter at det ble laget spesielle utstikker bredte smultringene om seg, og på 50-tallet var det den mest populære julekaken av dem alle. 1 porsjon av denne oppskriften gir ca. 30 smultringer.

Ingredienser

1 porsjon

75 gram Melange
4 stk egg
250 gram sukker
1.5 dl kremfløte
600 gram siktet hvetemel
1 ts malt kardemomme
1 ts hornsalt

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Ida.galtung@gmail.com

    Hei eg vill berre skryte av oppskrifta for eg er 26 år har aldri lagt smultringer før men dette var jo gøy godt og ikkje for avansert til å lage igjen

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at oppskriften var vellykket, tusen takk for skryt, Ida! Det setter vi stor pris på at du deler. Lykke til med smultringene, og god førjulstid til deg 🙂

  • Tone Hjortland

    Hei
    Kan man anvende NATRON i stede for HORNSALT i smultring oppskriften?

    • Cecilie,

      Hei Tone! Det har vi ikke prøvd selv, men det skal ikke være noe i veien for å bruke natron som hevemiddel i denne oppskriften. Men vær oppmerksom på at smak og konsistens kan bli annerledes enn ved bruk av hornsalt. Natron krever sure ingredienser i røra for å virke, så du må tilsette litt eddik eller sitronsaft for et vellykket resultat. Lykke til! 🙂

  • Wivian Paulsen

    Hvor lenge kan en smultringdeig stå hvis den står kjølig. Kan det ha noe å si for steking/koking hvis deigen blir stående for lenge?

    • Cecilie

      Hei Wivian! Du kan gjerne la deigen stå i kjøleskapet natten over. Mange sverger til dette, og mener at den blir lettere å jobbe med da. Jeg er usikker på hva du mener med for lenge, men anbefaler deg å bruke den innen et døgn. Lykke til! 🙂

  • Annabell Kroknes

    Hei. Opplever at deigen ble veldig klissete og løs. Skal den være det?

    • Cecilie

      Hei Annabell! Ja, det stemmer at denne deigen er klissete. Kna eventuelt inn litt mer mel før du kjevler ut. Lykke til! 🙂

  • Jessy

    Mangler bakkepulver?

    • Anne Cathrine

      Vi bruker hornsalt i denne oppskriften men du kan også bruke bakepulver hvis du foretrekker det. Lykke til med bakingen 😊