Stekt kyllingfilet med søtpotetpure og spinat
Stekt kyllingfilet er en hverdagsfavoritt som faller i smak hos både store og små. Med denne oppskriften får du et middagsmåltid som er enkelt å lage og med deilig smaker av søtpotetpure og spinat med hvitløk. Følger du fremgangsmåten blir resultatet også en saftig og god kyllingfilet.
Ingredienser
Søtpotetpure
Kyllingfilet
Spinat
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Søtpotetpure
1. Kok opp vann i en kjele på full varme.
2. Skrell og del søtpotetene i små terninger på 2×2 cm.
3. Ha søtpotetbitene i vannet. Skru ned til middels varme og kok til søtpotetene er myke, cirka 30 minutter.
4. Hell av kokevannet og tilsett Flytende Melange og melk. Kjør søtpoteten til en pure med en stavmikser eller blender til den er helt glatt og kremet. Smak til med salt og pepper.
Kyllingfilet
1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper.
2. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels høy varme. Når margarinen er nøttebrun, holder pannen 180 grader og er klar for kyllingen. Stek kyllingfiletene i 2 minutter på hver side, til de har en fin og smakfull stekeskorpe.
3. Legg på lokk eller dekk pannen med aluminiumsfolie og senk varmen til lav. La kyllingfileten steke videre i 7-10 minutter, avhengig av tykkelse.
4. La kyllingfiletene hvile i 5 minutter før servering.
Kommentarer